Hollantilainen lentoyhtiö suunnittelee lentoja Lappeenrantaan

Hollantilainen Denim Air käy neuvotteluja suorista lennoista Lappeenrannan ja Amsterdamin välillä kesällä 2016. Yhtiö on varannut 100-paikkaisen matkustajakoneen Lappeenrannan lentoihin.

talous
Primera airin lentokone Lappeenrannan lentoasemalla
Primera Airin lentokone Lappeenrannan lentoasemalla Jari Tanskanen Yle

Denim Air on neljällä koneella operoiva lentoyhtiö, joka lentää pääasiassa tilauslentoja ja tuottaa lentoja ns. virtuaalisille lentoyhtiöille.

Ilmailuun erikoistuneen Ch-Aviation -nettilehden mukaan yhtiö lentäisi Lappeenrantaan ensi kesänä 100-paikkaisella Fokker 100 -matkustajakoneella. Ylen tietojen mukaan Amsterdamin ohella yhtiöllä voisi olla toinenkin reittikohde Lappeenrannasta, joka sijaitsisi Saksassa.

– Tämä on yksi neuvottelukumppani, mutta sopimusta ei ole vielä tehty, sanoo toimitusjohtaja Petteri Lehti Lappeenrannan Lentoasema Oy:stä.

Lentoasema käy Lehden mukaan neuvotteluja useiden eri toimijoiden kanssa, joukossa myös halpalentoyhtiöitä.

– Lentoyhtiöt ovat hyvin hitaita tekemään päätöksiä uusista reiteistä ja nähtäväksi jää ehdimmekö saada sopimusta kesän 2016 osalta, jatkaa Lehti.

Saksalaisia ryhmiä tulossa Saimaalle – jos on suoria lentoja

Lennoilla kuljettaisiin ainakin saksalaisia matkailijoita Saimaalle.

– Olemme keskustelleet saksalaisten matkanjärjestäjien kanssa yhteistyöstä ja Saimaalle olisi tulossa ryhmiä jo ensi kesänä, sanoo toimitusjohtaja Kirsti Laine Saimaan Matkaverkosta.

Laineen mukaan päätös reittilentojen alkamisesta tulee kuitenkin tehdä pikaisesti, sillä matkanjärjestäjät ovat jo aloittaneet kesän valmismatkojen myynnin Saksassa. Suorien lentojen puuttuessa Saimaan alueen myyntiä ei ole kuitenkaan päästy aloittamaan.

– Jos haluamme saada ryhmiä Saimaalle, nyt on tulenpalava kiire ja päätöksiä tarvitaan lähiviikkoina, jatkaa Laine.