Saimia: korkeakoulujen yhdistyminen etenee yliopiston uuden rehtorin kanssa rivakasti

Saimaan ammattikorkeakoulun rehtori Anneli Pirttilä ja hallituksen puheenjohtaja Tuomas Telkkä odottavat yhteistyötä Juha-Matti Saksan kanssa hyvillä mielin. Yliopiston rehtorin vaihto ei tullut yllätyksenä.

ammattikorkeakoulut
Saimaan ammattikorkeakoulu Saimia
Mikko Savolainen/Yle

Saimaan ammattikorkeakoulussa odotetaan innostuneina yhteistyötä Lappeenrannan teknillisen yliopiston uuden rehtorin Juha-Matti Saksan kanssa.

Saksa on sekä ammattikorkeakoulun rehtorille Anneli Pirttilälle että ammattikorkeakoulun hallituksen puheenjohtajalle Tuomas Telkälle tuttu. He ovat tehneet useita vuosia yhteistyötä monissa erilaisissa tehtävissä yliopistolla työskennelleen Saksan kanssa.

– Puikkoihin astuu henkilö, joka ammattikorkeakoulussa tunnetaan hyvin, Pirttilä sanoo.

– Mielenkiinnolla ja innolla odotan alkavaa yhteistyötä, varsinkin, kun korkeakoulukentällä tapahtuu erittäin paljon, Telkkä puolestaan sanoo.

Korkeakoulu-uudistuksen odotetaan etenevän sujuvasti

Lappeenrannan teknillinen yliopisto ja Saimaan ammattikorkeakoulu valmistelevat yhteistä LUT-konsernia. Ammattikorkeakoululla uskotaan, että työ etenee Saksan kanssa nopeasti.

– Saksa on nopea käänteissään, Pirttilä kuvailee.

– Hänet tunnetaan Skinnarilan miehenä ja on siinä mielessä hyvä valinta rehtoriksi. Uskon, että kun asioita lähdetään viemään eteenpäin niin yhteistyö sujuu oikein hyvin ja sulavasti, Telkkä tuumaa.

Nopea rehtorin vaihto ei yllättänyt

Pirttilä kertoo saaneensa vaikutelman, että yliopistolla halutaan tukea uudistusta sillä, että rivissä on tilanteen tunteva henkilö. Anneli Paulin lyhyeksi jäänyt kausi yliopiston rehtorina ei tullut yllätyksenä.

– Korkeakoulusektorilla tilanne on muuttunut niin, että muutokset ja vaihdokset ovat yhtä nopeita kuin yrityspuolella nykypäivänä, Pirttilä pohtii.

Anneli Pauli on ollut yliopiston rehtorina runsaat 1,5 vuotta. Tuomas Telkällekään yliopiston rehtorin vaihto ei tullut yllätyksenä. Hän viittaa Paulin saamaan kritiikkiin, josta Etelä-Saimaa taannoin uutisoi.

– Tässä mielessä se, että uusi rehtori tulee, ei tullut aivan puskista, Telkkä sanoo.

Anneli Pauli on vielä toistaiseksi Saimaan ammattikorkeakoulun hallituksen jäsen.