Kuopion satamaan ehkä ravintolalaivoja

Roll-Risteilyt -yhtiön toimitusjohtaja Noora Kivi uskoo, että mahdollinen ravintolalaivatoiminta kiinnostaa yrittäjiä. Ravintolalaivoja on suunniteltu Kauppakadun jatkeelle aallonmurtajan kupeeseen.

Ravintolalaivat
Kuopion matkustajasatama joulukuussa 2015.
Sakari Partanen / Yle

Kuopion satamaan saattaa tulla ravintolalaivoja lähivuosina. Viime marraskuussa valmistuneessa matkustajasataman käyttösuunnitelmassa ravintolalaivoja on suunniteltu Kauppakadun jatkeelle aallonmurtajan kupeeseen.

Laivoja varten on tehtävä uutta laituria eikä siitä ole vielä mitään päätöksiä. Nykyisin Kuopion satamassa on kolme aluspaikkaa, joissa risteilyalukset voivat olla ravintolalaivoina iltaisin klo 21 jälkeen.

Varsinaisia ravintolalaivoja Kuopion satamassa ei ole saanut olla. Roll-Risteilyt -yhtiön toimitusjohtaja Noora Kivi uskoo, että mahdollinen ravintolalaivatoiminta kiinnostaa yrittäjiä. Aluskanta tuo tosin mietittävää, sillä myös ravintolalaivojen on läpäistävä runkokatsastus.

Sataman käyttösuunnitelmassa on esitetty myös muun muassa uuden aallonmurtajan rakentamista matkustajasataman suojaksi. Veteen tehtäville täytöille on oltava aluehallintoviraston lupa ja lupaprosessi voi viedä noin vuoden.