Futari oopperassa: Täällähän on paljon stadionilta tuttuja naamoja

Jyväskylän oopperan tämän talven esitys on ollut yleisömenestys. Don Giovannin näytäntöjen täyttöaste on ollut yli 95 prosenttia. Ooppera on tehnyt yhteistyötä jalkapalloseura JJK:n kanssa.

oopperat
Vaatesuunnitelma Don Giovanniin.
Jaana Polamo / Yle

JJK:n hyökkääjä Tommi Kari on juuri katsellut ja kuunnellut kautta aikain ensimmäisen puoliaikansa oopperaa.

– Olen käynyt teatterissa ja sinfoniakonserteissa paljonkin, mutta tämä on ensimmäinen kerta oopperassa. Miellyttävä kokemus, upean kuuloista ja näköistä. Uskon, käyväni oopperassa uudelleenkin, hän sanoo.

Kari näkee, että oopperalla on jalkapallolla yhteistä on tiimityö.

Tommi Kari.
Virpi Kotilainen / Yle

– Vaikka olisi kuinka hyviä laulajia ja loistavia esiintyjiä, kukaan ei pärjää yksin. Ryhmädynamiikka ja ryhmän tuki pitää olla kunnossa, hän toteaa.

Oopperalaiset ovat käyneet myös laulamassa JJK:n pelissä.

– Kyllähän se potkua antaa, kun ääntä kuuluu katsomosta. Kentällä ei tosin huomaa, että kuka laulaa ja mitä, kun on niin kiinni pelissä, Kari sanoo.

Kulttuuria ja urheilua asetetaan ajoittain vastakkain. Urheilijoiden ja kulttuurin tekijöiden välillä Kari ei näe vastakkainasettelua.

– Ehkä politiikan kentällä, kun määrärahoista taistellaan. Meillä on kuitenkin yhteinen ministerikin, ja haaste on se, että mihin satsataan. Yleisö taas voi aivan hyvin katsoa oopperaa ja futista, ja pitää molemmista, molemmat ovat upeita omalla tavallaan. Täälläkin on Harjun stadionilta tuttuja naamoja, hän pohtii.