Helmi-palkinto jaettiin kolmen kesken

Pohjolan osuuspankki myöntää tämän vuoden Helmi-palkintonsa kolmelle lappilaiselle: nuoria työllistävälle Heidi Alariestolle, pitkäaikaiselle museonjohtajalle Tarmo Jomppaselle ja musiikkielämän virkistäjälle Hannu Raudaskoskelle. Palkintosumma 10 000 euroa jaetaan heidän kesken.

Lapin maakunta
Lapin läänintaiteilija Hannu Raudaskoski
Läänintaiteilija Hannu Raudaskoski.YLE / Sauli Antikainen

Pohjolan osuuspankki on jakanut Helmi-palkinnon kiitokseksi ansioituneesta tai esimerkillisestä työstä Lapin ja sen asukkaiden hyväksi vuodesta 2006 lähtien. Palkinnon saajissa on yksityishenkilöitä ja yhteistöjä. Palkitut voivat olla tieteen, taiteen, kulttuurin tai urheilun alueelta.

Tänä vuonna palkittavan rovaniemeläisen Heidi Alarieston yritys hankki töitä 230 nuorelle muun muassa yrityksistä, perheistä ja urheiluseuroista. Palkintoraadin mukaan Alarieston innovaatio leviää kulovalkean tavoin ympäri Suomea.

Inarilainen Tarmo Jomppanen on tehnyt pitkän elämäntyön Saamelaismuseo Siidan museonjohtajana. Raadin mukaan vuosikymmenten tinkimätön työ on vahvistanut saamelaista identiteettiä, ja elävä saamelaiskulttuuri tuo matkailijoita Inariin.

Läänintaiteilija Hannu Raudaskoski on nostanut nuoria soittajia ja bändejä esille taitavalla tavalla. Hän on tuonut useita esiintyjiä konsertoimaan Lappiin ja virkistänyt lappilaista musiikkielämää. Raadin mukaan Raudaskoski on aina siellä, missä soi musiikki.

Helmi-palkinnon toimikuntaan kuuluivat tänä vuonna puheenjohtaja, maakuntajohtaja Mika Riipi, sekä jäseninä Lapin yliopiston rehtori Mauri Ylä-Kotola, Lapin sairaanhoitopiirin johtaja Jari Jokela sekä toimittaja Sirkku Savusalo Yleisradiosta.