Haminan Tervasaareen halutaan skeittipuisto – nuoret aktivoituivat

Haminalaisnuoret haluavat skeittipuiston. Niinpä he valmistelevat hankkeen itse. Kaupunginhallitukselle esitetään tänään, että tämän vuoden investointipottiin lisättäisiin reilut 100 000 euroa Tervasaareen rakennettavaa skeittipuistoa varten.

skatepark
Nuoria hyppäämässä rampille
Yle

Haminalaisnuoret ajavat hanakasti skeittipuiston rakentamista Haminan Tervasaareen. Rullalautailuun tarvittavat rampit rakennettaisiin vielä tänä vuonna uuden Tervasalmen sillan alle.

– Tervasaaresta halutaan aktiivinen alue. Skeittipuisto istuu hyvin suunniteltuun paikkaan, sanoo Haminan kaupunginarkkitehti Vesa Pohjola.

Nuorisovaltuusto ja nuoret lajin harrastajat ovat valmistelleet hanketta yhdessä kaupungin nuorisopalvelujen kanssa.

Nuoret ovat muun muassa tehneet tarvekaroitusta, selvittäneet harrastajien määrää haminalaiskouluissa ja herättäneet henkiin hiljaiseloa viettäneen lajiyhdistyksen. Harrastajia olisi arvion mukaan 70.

Tällä hetkellä haminalaisille lähin skeittipuisto on Kotkassa. Haminassa nuoret ovat suunnitelleet radan profiilin siten, että se on tyypiltään erilainen kuin Kotkan puistossa, joten Haminan rata täydentäisi kokonaisuutta, toisi vaihtoehdon ja näin lisäisi käyttäjämääriä entisestään. Radan on suunniteltu soveltuvan myös vasta-alkajille.

Puisto koostuisi kahdesta kokonaisuudesta, joita kutsutaan streetiksi ja pooliksi. Näiden yhteispinta-ala on noin 700 neliötä. Laitteet rakennetaan betonista, kivestä ja teräksestä.

Nuoret ovat myös ideoineet, että palanen purettavaksi määrättyä vanhaa Tervasaaren siltaa voitaisiin säilyttää osana puistoa.

Rahat ja viralliset päätökset puuttuvat

Skeittipuiston on arvioitu maksavan 200 000 euroa. Kaupunginhallitukselle esitetään tänään, että kaupunki lisäisi kuluvan vuoden investointipottiin 110 000 euroa skeittipuistoa varten. Loput noin 90 000 euroa haetaan lähiliikuntapaikan avustuksena aluehallintovirastolta.

Kaupungin johto käsitteli hanketta tammikuun lopulla ja piti tarkoituksenmukaisena, että että kuluvan vuoden investointisuunnitelmaan tehdään muutosesitys. Lisäksi aluehallintovirasto tarvitsee vakuuden kaupungin panoksesta ennen omaa päätöstään.

Jos rahoituspäätökset syntyvät skeittipuisto rakennettaisiin kesällä.