1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Suomen vilkkain väylä menee 1,5 vuodeksi remonttiin – Autoilijoita kehotetaan käyttämään julkista liikennettä

Kehä ykkösen remontti alkaa maaliskuussa ja kestää ensi vuoden loppupuolelle. Sen aikana muun muassa lisätään kaistoja ja rakennetaan uusia siltoja.

Kotimaan uutiset
grafiikka Kehä I parannuskohteet
Yle Uutisgrafiikka

Kehä ykkösellä autoilevilta toivotaan seuraavien puolentoista vuoden aikana malttia liikenteessä. Maaliskuussa tiellä alkaa mittava remontti, jonka aikana töitä tehdään samanaikaisesti kahdessa toisiaan lähellä olevassa kohteessa: Espoon rajan ja Vihdintien välillä sekä Hämeenlinnanväylän liittymässä.

Jarmo Nirhamo
Jarmo NirhamoRonnie Holmberg / Yle

– Ruuhkat pahenevat entisestään, se on täysin kiistatonta. Eli Hämeenlinnanväylän ja Vihdintien väli, käytännössä Mestaritunneliin asti, niin ruuhkat tulevat pahenemaan sen työmaan keston ajan, ennakoi Liikenneviraston projektipäällikkö Jarmo Nirhamo.

19 miljoonan euron urakan aikana kehälle muun muassa rakennetaan uusia kaistoja ja siltoja levennetään. Lisäksi parannetaan kevyenliikenteen väyliä. Tavoitteena on saada joka arkipäivä ruuhkautuvan tien liikenne sujuvammaksi.

– Tämä on kaikkein vilkkain pätkä koko Suomen tieverkossa tämä Kehä ykkönen, ja nimenomaan tämä väli, mihin nyt ollaan lisäkaistoja tekemässä. Me uskotaan siihen, että se sujuvuus paranee sitä kautta, Nirhamo vakuuttaa.

"Harkitkaa julkisen liikenteen käyttöä"

Liikennevirasto toivoo autoilijoilta remontin aikana ennen kaikkea malttia.

Ruuhkia syntynee erityisesti Hämeelinnanväylän ja Vihdintien liittymiin, koska kiihdytyskaistat puuttuvat kokonaan.

– Otetaan huomioon ne toiset autoilijat. Annetaan tilaa niille, jotka ovat liittymässä tähän kehän liikennevirtaan, Nirhamo toivoo.

Remontin ajaksi ei järjestetä kiertoreittejä, eikä liikenteen toivota siirtyvän myöskään asuntokaduille. Liikennevirasto toivookin, että kehää käyttävät miettisivät aidosti vaihtoehtoisia tapoja liikkuja.

– Liikutaan ruuhka-aikojen ulkopuolella, jos se on mahdollista. Tai sitten käytetään julkisia kulkuneuvoja, eli junayhteyksiä ja syksyllä valmistuvaa länsimetroa. Sekin helpottaa tätä kehän ruuhkaisuutta.

Lue seuraavaksi