yle.fi-etusivu

Ex-puheenjohtaja Jouko Ahonen vaatii irtisanomisestaan jättikorvauksia Paperiliitolta

Paperiliiton entinen puheenjohtaja Jouko Ahonen on haastanut Paperiliiton oikeuteen. Ahonen vaatii Paperiliitolta irtisanomiskorvauksia. Oudoksi tapauksen tekee se, että Jouko Ahonen erosi Paperiliiton puheenjohtajan tehtävästä vuonna 2011.

politiikka
Jouko Ahonen ja Petri Vanhala
Paperiliiton entinen puheenjohtaja Jouko Ahonen ja nykyinen puheenjohtaja Petri Vanhala. Yle

SAK:lainen Paperiliitto sai tällä viikolla käräjäoikeudesta erikoisen haasteen. Paperiliiton entinen puheenjohtaja Jouko Ahonen on vetänyt entisen työnantajansa käräjille. Hän vaatii korvauksia yksipuolisesta irtisanomisesta.

Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala on ällistynyt. Tapaus olisi tuiki tavallinen, jollei kyseessä olisi liiton entinen nokkamies, joka irtisanoutui vuonna 2011.

– Tämä oli yllätys. Jouko Ahonen erosi puheenjohtajan tehtävästään itse ja siirtyi Teollisuuden palkansaajien palvelukseen, Vanhanen sanoo.

Ahonen joutui lähtemään Paperiliiton puheenjohtajan paikalta "vakavien keskustelujen jälkeen". Lähtölaukaus oli hänen esiintymisensä Ylen A-studiossa marraskuussa 2010. Paperiliiton puheenjohtaja ilmoitti A-studiossa hyväksyvänsä Eläkeyhtiö Varman toimitusjohtajan palkankorotuksen.

Varman toimitusjohtajan palkkaa nostetiin tuolloin 700 000 euroon vuodessa. Ahonen oli itse ollut hyväksymässä palkankorotuksia yhtiön hallituksessa.

Lopputuloksena oli paperimiesten raivo. Alalla käytiin tuolloin mittavia yt-neuvotteluja ja moni sai lähteä. Paperiliiton puheenjohtajan lausuntoa pidettiin ylimielisenä. Ahosen kanssa käytiin lausunnon jälkeen Paperiliitossa keskusteluja, ja hän ilmoitti lopulta luopuvansa puheenjohtajan tehtävästä.

Paperiliiton palveluksessa vai ei?

Nyt käytävä riita koskee kuitenkin aikaa irtisanoutumisen jälkeen. Osapuolten näkemykset ovat kaukana toisistaan.

Paperiliiton ex-puheenjohtaja Ahonen on sitä mieltä, että hän irtisanoutui Paperiliiton puheenjohtajan tehtävästä mutta ei Paperiliitosta.

Ahonen kertoi Yle Uutisille, että hänen työsuhteensa Paperiliitolle jatkui siihen asti, kun hän joutui vastentahtoisesti eläkkeelle vuonna 2014. Ahonen ei halua kommentoida asiaa, koska hän haluaa "kunnioittaa vanhaa työnantajaansa Paperiliittoa".

Paperiliiton nykyinen puheenjohtaja Petri Vanhala ihmettelee edeltäjänsä väitteitä.

– Tässä on kyse kahdesta aivan eri tehtävästä. Ahonen siirtyi irtisanoutumisensa jälkeen asiamieheksi Teollisuuden palkansaajiin.

Ahonen vaatii Helsingin käräjäoikedessa Paperiliitolta irtisanomisajan palkkaa. Hänen ansionsa olivat 120 000 euroa vuodessa, eli käytännössä summa voi kohota 180 000 euroon. Lisäksi hän vaatii korvausta menettämästään ateriaedusta 4 500 euroa.

Nykyisin eläkkeellä oleva Jouko Ahonen on Yle Uutisten tietojen mukaan valmis sovittelemaan asiaa Paperiliiton kanssa. Jos sovittelu ei onnistu, asia ratkaistaan Helsingin käräjäoikeudessa.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Lapsiperheet

Miksi olen olemassa ja miksi sisko kävelee liian hitaasti?

20 + 2 syytä soittaa äidille tai isälle töihin

Ranska

Ranskan Le Penin pankkitili suljettiin: Olen "pankkifatwan" uhri

KHL

Näin syntyi Jokereiden KHL-historian nopein maali – Zapolskille jo kauden kahdeksas nollapeli

Sijoittaminen

Makuutatko sinäkin lapsesi rahoja pankkitilillä? Ei kannata – Kysyimme asiantuntijoilta, miten lapsen varat kannattaisi sijoittaa