Tuttu rovaniemeläinen kaava toistui myös viimeisimmässä suojatieonnettomuudessa

Poliisilta on tullut uutta tietoa Rovaniemen viimeisimmästä suojatieonnettomuudesta. Myös siinä turma sattui, kun auto ei pysähtynyt suojatien eteen pysähtyneen auton viereen.

Aiemmin poliisi kertoi, että keskiviikkoinen suojatieonnettomuus Rovaniemen Valtakadulla sattui, kun tyttö ja koira juoksivat suojatielle, eikä autoilija ehtinyt jarruttaa ajoissa estääkseen törmäyksen.

Perjantaina poliisi kertoi, että Valtakatua ajanut henkilöauton kuljettaja oli nähnyt viereisellä kaistalla suojatietä lähestyvän auton hidastavan ja lähes pysähtyneen ennen suojatietä. Auto antoi tietä katua ylittäneelle tytölle.

Henkilöauton kuljettaja oli kuitenkin tulkinnut edellä olleen auton liikkeet kaistanvaihdoksi hänen ajokaistalleen, eikä ollut huomannut suojatielle tullutta tyttö kuin vasta viime hetkellä. Auto törmäsi tyttöön ja koiraan. Tyttö ja koira kävivät lääkärintarkistuksessa ja ilmeisesti välttyivät vakavilta vammoilta.

Varovaisuutta suojatien lähellä

Samanlaisia suojatieonnettomuuksia on sattunut Rovaniemellä viime aikoina usein. Autot eivät pysähdy suojatien eteen pysähtyneen auton viereen ja törmäävät tietä ylittävään jalankulkijaan.

Poliisi tutkii näitä tapauksia yleensä törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuljettaja määrätään ajokieltoon. Poliisi kehottaa autoilijoita erityiseen huolellisuuteen ja varovaisuuteen aina suojatien läheisyydessä.