Deittailun ammattilaisen vinkit: Tartu hetkeen ja astu ulos mukavuusalueeltasi

Älä pelkää aloitetta, tartu hetkeen, anna keskustelun polveilla luonnollisia polkujaan ja hyppää tarvittaessa pois mukavuusalueeltasi. Näillä muutamalla vinkillä voit helpottaa treffiseuran löytämistä, kertoo sinkkutapahtumiin erikoistunut yrittäjä Anna Uusiheimala.

Kotimaa
Lumisydän lapasilla.
Henrietta Hassinen / Yle

Ystävänpäivä lähestyy. Se on yksi päivistä, jolloin parisuhteesta haaveileva tuntee piston sydämessään. Mistä löytyisi jopa se oikea tai vaikkapa mukava kumppani yhteisiin rientoihin.

Toisille kumppanin löytäminen tuntuu olevan hyvinkin helppoa, toisille ei. Apua haetaan nettipalveluista ja sinkkutapahtumista.

Jos antaa mahdollisuuden mennä ohi, se jää kaivertamaan pitkäksi aikaa.

Anna Uusiheimala

Haettiin seuraa sitten mistä tahansa, vaikeinta tuntuu olevan aloitteen tekeminen. Tämän on huomannut myös sinkkutapahtumiin erikoistuneen Deittisirkuksen perustaja Anna Uusiheimala.

Deittailun ammattilainen kuitenkin muistuttaa, että jos on tilaisuus tehdä tuttavuutta, sitä ei kannata jättää käyttämättä.

– Jos antaa mahdollisuuden mennä ohi, se jää kaivertamaan pitkäksi aikaa. Kun täällä vain kerran eletään, niin sitä kyllä keksii tikusta asiaa. Se voi olla ihan mitä vain siihen tilanteeseen sopivaa.

Uusiheimala toivookin, että ihmiset uskaltaisivat tarttua hetkeen, ja ymmärtää, että kaikki ovat samalla viivalla. On oikeus terveellä tavalla tehdä aloitteita ja lähestyä.

Unohda kysymyspatteristo

Sinkkutapahtumien ja speed daitingin suhteen Anna Uusiheimala antaa vinkin. Se pätee, vaikka tuttavuutta hierottaisiin muuallakin.

– Ei kannata miettiä vakavaa kysymyspatteristoa ainakaan ennalta, vaan ottaa jokainen ihminen sellaisena kuin hän on. Keskustelut lähtevät luonnollisesti eri ihmisten kanssa eri suuntaan.

Väkisin keskustelua ei kannata viedä työpaikkahaastattelun kaltaiseen kysymystykitykseen.

– Tärkeätä on myös se, että kertoo itsestään hyviä juttuja, eikä lyhyessä kohtaamisessa tuo esille negatiivisella tavalla omituisia asioita.

Ensivaikutelma on aina ensivaikutelma.

Speed datingissä mahdolliset treffikumppanit tutustuvat toisiinsa niin, että viiden minuutin jutustelun jälkeen vaihdetaan juttukumppania. Suomessa toimivin systeemi tuntuu olevan se, että naiset istuvat ja miehet vaihtavat paikkaa.

– Olemme kokeilleet myös toisinpäin, mutta naisilta tulee heti palautetta, että he haluavat miehen olevan aloitteentekijä siinä mielessä, että miehet vaihtavat paikkaa.

– Se siinä on harmillista, että kun me olemme tehneet toisinpäin, naiset ovat napakampia ja kätevämpiä siirtymisessä, Uusiheimala naurahtaa.

Aina ei kiinnosta, toimi reilusti

Jos ensitapaamisen jälkeen vaihdetaan yhteystietoja, ehkä treffataankin, se ei läheskään aina tarkoita, että sopiva kumppani olisi löytynyt. Jos tapailu ei innosta, silloin on hyvä puhaltaa peli ajoissa poikki.

Olet ihan kiva tyyppi, mutta meillä ei välttämättä ehkä romanttisessa mielessä ole mitään.

Anna Uusiheimala

Anna Uusiheimala muistuttaa, että myös toisen osapuolen pitää olla reilu. Jos ei kiinnosta, se pitää toiselle myös ilmoittaa.

– Olet ihan kiva tyyppi, mutta meillä ei välttämättä ehkä romanttisessa mielessä ole mitään, kuvailee Uusiheimala tunnetta ja muistuttaa, että asia kannattaa ilmaista jo aikaisessa vaiheessa, ettei kiduta toista.

Uusiheimala muistuttaa, että sinkkuudessakin on omat hyvät puolensa.

– Sinkkuusaikahan on ihan parasta aikaa itsensä kehittämiseen sekä henkisesti että ulkoisesti.

Vaihda taktiikkaa

Jos taas sinkkuudesta alkaa saada tarpeekseen, silloin kannattaa vaihtaa taktiikkaa, jos vanhalla taktiikalla koukkuun on jäänyt vääränlaisia kumppaneita tai kumppanit ovat lipsuneet sivu suun.

Uusiheimalan vinkki on se, että kannattaa astua ulos omalta mukavuusalueeltaan. Usein tulee etsittyä kumppania, jonka luulee sopivan itselleen, mutta käytännössä suhde karahtaa aina kiville.

Jos tutustuisikin erityyppiseen henkilöön, joka ei edusta omaa ihannegenreä, voikin homma yhtäkkiä toimia jostain kumman syystä paremmin.

Anna Uusiheimala

– Jos tutustuisikin erityyppiseen henkilöön, joka ei edusta omaa ihannegenreä, voikin homma yhtäkkiä toimia jostain kumman syystä paremmin.

Rakastumista tai yhteisen kemian löytymistä ei Uusiheimalan mukaan voi määritellä ulkoisilla kehyksillä, kuten ammatilla tai koulutuksella. Oleellisinta on, että ihmisillä on samankaltainen arvomaailma.

Missä muualla niitä naisia tai miehiä sitten voi tavata kuin sinkkutapahtumissa, netissä tai ravintolassa? Vaikka hakeutumalla harrastuksiin, joissa on mies- tai naisenemmistö, kumpaa seuraa sitten kaipaakin.

Sinkkutapahtumissa liikkuu Anna Uusiheimalan mukaan mukavia ihmisiä. Siellä voi syntyä myös muita kuin romanttisia ystävyyssuhteita. Tapahtumissa käy kaikenikäisiä teemasta ja paikasta riippuen, joskin hankalinta on houkutella mukaan vanhempia miehiä.

Niin, rohkeutta tarvitaan, jotta uskaltaa poiketa omalta mukavuusalueeltaan.