1. yle.fi
  2. Uutiset

RoPS testaa saksalais-eritrealaista pelaajaa

Saksalais-eritrealainen, 19-vuotias Nahom Gebru tulee ensi viikolla Lappiin Rovaniemen Palloseuran testiin. FSV Frankfurtin kakkosbundesliigajoukkueessa kirjoilla oleva Gebru pelaa kahdessa jäljellä olevassa liigacupin ottelussa RoPS:n riveissä ja harjoittelee joukkueen mukana helmikuun loppuun saakka.

urheilu
Kauden ennätysyleisö 2086 katsojaa.
Kauden ennätysyleisö 2086 katsojaa todisti RoPSin 4-1 voiton Tampereen Ilveksestä. Uusi katsomo oli osittain auki ensimmäistä kertaa 22.6.2015.Juha Mäntykenttä / Yle

Testiajan jälkeen RoPS päättää, jääkö nuori mies Rovaniemelle.

– Gebru tuli meille hieman ”puskista”, kun eräs vanha tuttu pelaaja-agentti tarjosi miestä meille lainalle. Hän on kirjoilla FSV Frankfurtin joukkueessa, mutta ei vielä ole saanut siellä tarpeeksi peliaikaa. Seura etsii nyt nuorukaiselle paikkaa, missä saisi paljon peliaikaa ja vastuuta ja pääsisi kehittymään heidän tarpeisiinsa sopivaksi pelaajaksi, RoPS-valmentaja Juha Malinen kertoo seuran tiedotteessa.

Palloseuran mukaan aktiivista ja hyvän potkutekniikan omaavaa saksalaisnuorukaista sovitetaan laitapelaajan paikalle. Gebru valittiin myös MM-karsintojen alkaessa Eritrean maajoukkueeseen, mutta FSV Frankfurt päästänyt häntä otteluihin.

Gebrun kanssa ei olla tekemässä tavallista pelaajasopimusta.

– Jos Gebru osoittautuu meille sopivaksi pelaajaksi, hän tulee nimenomaan lainalle meille, jolloin pelaajan palkan maksaa Frankfurt. Toivottavasti pääsemme Frankfurtin kanssa muuhunkin yhteistyöhön jatkossa, Malinen toivoo.

Lue seuraavaksi