Kirppislöytöjä ja itse tehtyä – Nappaa talteen bloggareiden vinkit kotisi sisustukseen

Kotiin saa uutta ilmettä helposti ja halvalla, kunhan käyttää mielikuvitusta. Netti pursuaa ohjeita itse tekemiseen ja mummon ullakolta voi löytää upeita aarteita. Turkulaiset bloggarit suunnittelivat neljä sisustusta Turun Rakenna & Sisusta messuille.

Kotimaa
Makuuhuoneen sisustus
Paula Koskinen / Yle

– Yritä katsoa tilaa uusin silmin, kehottaa Kotilaituri (siirryt toiseen palveluun)-blogin Kati Laituri.

Yritä katsoa tilaa uusin silmin.

Kati Laituri

Tavaraa on kodeissa usein paljon, joten pelkästään niiden paikkaa vaihtamalla voi saada ihmeitä aikaan. Huonekaluja voi esimerkiksi siirrellä huoneesta toiseen.

Makuuhuoneessa tilaa vie sänky, joten siihen kannattaa kiinnittää huomiota.

– Kun on kauniit lakanat, sänky ei välttämättä kaipaa päiväpeittoa, Laituri sanoo.

Keittiön sisustus
Myös Pikkutalon elämää -blogin Sanna Tuomi sisusti koko huoneensa kierrätystavaroilla. Huone erottuu väreillä muista stailatuista huoneista. – Halusin pois mukavuusalueeltani, vaaleista sävyistä. Tummansininen on nouseva trendiväri. Paula Koskinen / Yle

Kun ihmiset rakentavat ja remontoivat, ylittyy budjetti helposti.Pikkutalon elämää (siirryt toiseen palveluun)-blogin Sanna Tuomi muistuttaa, että myös pikkurahalla voi sisustaa.

Mummolan vintit kannattaa koluta läpi.

Sanna Tuomi

– Jos jossain näkyy remonttiroskalava, kurkkaa sinne, hän vinkkaa.

Antiikkiliikkeet kannattaa hyödyntää, jos haluaa designia edullisesti. Kirpputoreilta voi katsella esimerkiksi pinnatuoleja ja valaisimia. Sukulaistenkaan varastoja ei sovi unohtaa.

– Kyllä ne mummolan vintit on hyvä koluta läpi. On ihanaa, että nyt mennään uutta kierrosta samoilla kalusteilla, Tuomi sanoo.

Olohuoneen sisustus
Anniina V blogin Anniina Vähätalo ja Tohkeissaan-blogin Katri Haavisto sisustivat olohuoneen. Pöytä on löytö kirpputorilta ja sen jalat on katkaistu 10 senttiä lyhyemmäksi. – Sitä on koitettu ostaa minulta jo monta kertaa, Vähätalo kertoo. Paula Koskinen / Yle

Itse tekemällä pääsee pitkälle.

Anniina Vähätalo

– Itse tekemällä pääsee pitkälle. Netti on täynnä vinkkejä ja ohjeita, sanoo Anniina VähätaloAnniina V blogista (siirryt toiseen palveluun).

Tänä keväänä sisustuksessa trendikkäitä ovat viherkasvit.

Vähätalo sanoo, että kasveille voi askarrella kauniin amppelin macrame-solmimistekniikalla.

Lastenhuoneen sisustus
Helleranta-blogin Vivi Wihanto sisusti lastenhuoneen. Kuvan oikeassa reunassa näkyy mustia pallokuvioita, jotka on tehty dc-fix-kontaktimuovista.Paula Koskinen / Yle

Lastenhuoneen seiniin saa nopeasti ja helposti uutta ilmettä dc-fix-kontaktimuovilla, jota myydään esimerkiksi askarteluliikkeissä ja rautakaupoissa. Muovista voi leikata haluamiaan kuvioita, jotka lähtevät seinästä pois jälkiä jättämättä.

Säilytä kauniit lahjalaatikot tai päällystä vanhat kenkälaatikot lahjapaperilla.

Vivi Wihanto

Lastenhuoneessa erityisen tärkeää on säilytystila. Kun laatikoita ja koreja on riittävästi, pysyy huone järjestyksessä.

– Säilytä kaupoista saadut kauniit lahjalaatikot tai päällystä vanhat kenkälaatikot hauskalla lahjapaperilla, Helleranta (siirryt toiseen palveluun)-blogin Vivi Wihanto vinkkaa.

Vanhat lasipurkit ovat hyviä vaikka värikynien ja muiden pikkuesineiden säilytykseen.

– Pese hillo- ja kurkkupurkit hyvin ja liota pois etiketit. Koristele purkit washiteipillä. Niitä myydään askarteluliikkeissä ja valikoima on valtava, Wihanto sanoo.