Pekka Strang Tom of Finlandin rooliin valkokankaalle

Dome Karukosken ohjaaman elokuvan ensi-iltaa kaavaillaan reilun vuoden päähän, 24. helmikuuta 2017.

elokuvat
Pekka Strang lähikuvassa
Pekka Strang nähdään valkokankaalla Tom of Finlandin roolissa.Anton Sucksdorff

Homoeroottisista piirroksistaan tunnetun Tom of Finlandin elämästä kertovan elokuvan näyttelijät on valittu. Tom of Finlandin eli Touko Laaksosen roolissa nähdään Pekka Strang.

Touko Laaksosen elämänkumppanin Velin roolissa nähdään Lauri Tilkanen. Jessica Grabowsky näyttelee puolestaan Touko Laaksosen sisarta Kaijaa.

Strang on tullut valkokankaalla tutuksi mm. Leijat Helsingin yllä -elokuvasta. Strang on esiintynyt lukuisissa Lilla Teaternin ja Helsingin kaupunginteatterin näytelmissä. Hän toimi myös Lilla Teaternin johtajana 2005–2014.

Lauri Tilkanen on nähty mm. Härmä-elokuvassa ja Jessica Grabowsky taas tunnetaan mm. elokuvasta ja tv-sarjasta Missä kuljimme kerran.

Tom of Finlandista kertovan elokuvan kuvausten on määrä alkaa keväällä. Dome Karukosken ohjaaman elokuvan ensi-iltaa kaavaillaan reilun vuoden päähän, 24. helmikuuta 2017.

– Touko Laaksonen todella eli uskomattoman elämän, joka on jaettava koko maailman kanssa, ohjaaja Dome Karukoski kommentoi tiedotteessa.

Näyttelijävalinnoista kerrottiin Berliinin elokuvajuhlien yhteydessä järjestetyssä lehdistötilaisuudessa, jonka tallenteen voi katsoa täältä. (siirryt toiseen palveluun)

Kansainvälisenä yhteistyönä tehtävää elokuvaa kuvataan Suomessa, Ruotsissa, Saksassa ja Yhdysvalloissa. Budjetti on 3,8 miljoonaa euroa. Elokuvaa ovat rahoittamassa mm. Suomen elokuvasäätiö, YLE, SVT ja DR.

Näyttelijävalinnoista kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun).