1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Hengenvaarallista ilkivaltaa – sähkökaappeja tuhottiin Harjavallassa

Harjavallassa rikottiin viikonvaihteessa Lammaisten Energian sähkötiloja. Yhtiön mukaan tekijät saattoivat sekä itsensä että ulkopuoliset todelliseen hengenvaaraan.

Kuva: Lammaisten Energia

Lammaisten Energian sähkötiloja rikottiin viikonloppuna Harjavallassa. Sähkötiloja oli revitty auki lähes kymmenessä kohteessa ja jakokaapeista oli irrotettu osia, joita oli heitelty lähimetsiin. Lisäksi keskusta-alueen katuvaloja oli sammutettu murtautumalla keskukseen ja kiertämällä pääkytkin auki.

Hengenvaarallista ilkivaltaa

Lammaisten Energian mukaan tekijä on toiminnallaan saattanut itsensä ja myös ulkopuoliset todelliseen hengenvaaraan, koska sähköiskun mahdollisuus on ollut ilmeinen.

Yhtiöstä muistutetaan, että sähkötilat on tarkoitettu vain alan ammattilaisille. Maallikoille avoimet sähkötilat ovat hengenvaarallisia.

Sähkötiloihin kohdistuva ilkivalta on hyvin harvinaista. Yhtiön mukaan vastaavanlaista tapausta ei ole aiemmin sattunut sen yli 100-vuotisen historian aikana.

Poliisi tutkii

Viikonlopun ilkivallasta on tehty poliisille rikosilmoitus.

Lammaisten Energian henkilöstö partioi sunnuntaina keskustan alueella ja löysi seitsemän avattua sähkötilaa. Mahdollisista muista avoimista jakokaapeista tai ilkivallan tekijöihin liittyvistä havainnoista pyydetään ottamaan yhteyttä Lammaisten Energiaan.