yle.fi-etusivu

HKL pyrkii jatkossa vähentämään metro-onnettomuuksista aiheutuvia viivästyksiä

Aamulla koko metroliikenne oli poikki noin tunnin, kun ihminen kuoli jäätyään junan alle Helsingin Itäkeskuksessa.

Kotimaa
Metrovaunu saapumassa asemalle.
Yle

Helsingin kaupungin liikennelaitos aikoo jatkossa pohtia, miten mahdollisista metro-onnettomuuksista matkustajille koituvia viivästyksiä voitaisiin vähentää. Tänään aamulla koko metroliikenne oli poikki noin tunnin, kun ihminen kuoli jäätyään junan alle Helsingin Itäkeskuksessa.

HKL päätti katkaista liikenteen kokonaan sen jälkeen, kun tieto tapauksesta saatiin, kertoo HKL:n valvomopäällikkö Petri Norrena.

– Pelastuslaitos sulki liikenteen Itäkeskuksessa. Ja siinä vaiheessa jäädään odottamaan sitten pelastuslaitoksen ohjeita, että miten liikennettä voidaan jatkaa. Käytännön järjestelyt kestivät siellä todellakin noin tunnin, hän sanoo.

Norrenan mukaan jatkossa tullaan miettimään, voidaanko liikennettä vastaavissa tilanteissa jatkaa joillakin metron osuuksilla. Tämä olisi mahdollista, koska junia voidaan kääntää useissa eri paikoissa.

– Tässä nyt valitettavasti tehtiin tällainen päätös, että ei liikennöity millään osuudella. Mutta jatkossa mietitään, että onko meillä mahdollisuuksia parantaa tätä.