Riihimäellä Siwan ryöstäneille ehdolliset tuomiot

Hetken mielijohteesta tehty Siwa-ryöstö toi ehdolliset tuomiot kahdelle nuorelle miehelle.

ryöstö

Hyvinkään käräjäoikeus on tuominnut Riihimäen Erkyläntien Siwan ryöstäjät ehdollisiin vankeusrangaistuksiin ja huomattaviin korvauksiin. Käräjäoikeus muutti syytteen törkeästä ryöstöstä ryöstöksi, koska ilma-ase ja puukko olivat esillä teon aikana vain muutamia sekunteja.

Tapahtumat saivat alkunsa hetken mielijohteesta Riihimäellä joulukuun 28. päivänä, kun rahapulassa olleet, alle parikymppiset miehet olivat päättäneet tehdä ryöstön.

He kertoivat kuulusteluissa, että olivat teräaseella ja ilma-aseella uhkaamalla sekä sanallisesti vaatineet kaupassa yksin olleelta myyjältä rahaa ja savukkeita. Ryöstösaalis oli kaikkiaan 340 euroa sekä neljä tupakka-askia.

Ilma-aseella varustautunut tekijä toimittiin vuoden ja kuuden kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Sen sijaan puukko mukanaan ollut tekijä tuomittiin vuoden ja kuuden kuukauden sekä 15 päivän ehdolliseen vankeuteen.

Miehet tuomittiin myös yhteisvastuullisesti maksamaan yli 7 000 euroa korvauksia. Korvauksia saavat sekä kaupan myyjä että Suomen Lähikauppa Oy.