1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Juho Eerola

Kansanedustaja Juho Eerola venäläisten maakaupoista: "Ei enää trollien höpinää"

Perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola on tyytyväinen, että venäläisten Suomesta tekemien maakauppojen tahti näyttää hidastuneen. Sisäministeriön valmistelemia perheenyhdistämisen tulorajoja Eerola sen sijaan puolustaa.

Juho Eerola
Juho Eerola

*KOTKA *Perussuomalaisten toisen kauden kansanedustaja Juho Eerolan mielestä venäläisten tekemiin maakauppoihin Suomessa ei pitkään aikaan osattu suhtautua turvallisuusuhkana.

– Kymmenen vuotta sitten aiheesta eivät oikein puhuneet muut kuin perussuomalaiset ja Suna Kymäläinen (sd.), sanoo Juho Eerola.

Nyt valtioneuvostoa avustava Turvallisuuskomiteaon listannut venäläisten strategisten kohteiden lähellä tekemät kiinteistökaupat uudeksi hybridisodan ilmiöksi.

Strategisilla merkittävillä kohteilla tarkoitetaan esimerkiksi puolustusvoimien harjoitus- ja varuskunta-alueita sekä asevarikoita ja sotilaskenttien lähialueita.

– Nyt olen tyytyväinen siihen, että yritykset tehdä maakauppoja ovat hiljentyneet, sanoo Eerola.

Eerola tiukkana perheenyhdistämisen tulorajoista

Juho Eerola haluaa kiristyksiä perheenyhdistämiseen, vaikka se vaikuttaisikin käytännössä myös osaan Suomen kansalaisia.

Jos sisäministeriön valmistelema lakimuutos astuu voimaan, pitää perheenkokoajalla olla vähintään 1 700 euron kuukausitulot, mikäli oleskelulupaa hakevalla puolisolla ei ole työpaikkaa valmiina Suomessa.

Tulorajat koskisivat myös suomalaisia, joiden ulkomaalainen puoliso hakee Suomesta oleskelulupaa.

– Suurimmalla osalla heistä ei ole vaikeuksia ylittää tulorajoja. Ongelmia on korkeintaan muutamissa opiskelijatapauksissa tai jos puoliso on jostain kehitysmaasta, sanoo Juho Eerola.

Hän näkee mahdollisen lakimuutoksen tylynä, mutta tarpeellisena ratkaisuna turvapaikanhakijoiden suuren määrän vuoksi.