Tampere valitsi SRV:n Kansi ja areena -kumppaniksi

Tampereen Kannen ja Areenan toteuttamiselle löytyi maanantaina yhteistyökumppani. Kaupunginhallitus päätti neuvotella asiasta SRV:n kanssa.

Kotimaa
Tampereen ratapiha ja hotelli Torni
Marjut Suomi / Yle

Kannen ja Areenan rakentamista Tampereelle on tavoitellut kaksi yritysryhmittymää. Toiseen ryhmittymään kuuluvat Lemminkäinen Talo Oy, Lemminkäinen Infra Oy, Restamax Oyj sekä Eppu Normaali Oy.

Toiseen ryhmittymään kuuluvat SRV-Yhtiöt Oyj ja SRV-Rakennus Oy. Tampereen kaupunginhallitus päätti maanantai-iltapäivänä, että neuvotteluja hankkeista jatketaan SRV:n kanssa.

– Ensimmäinen etappi on nyt saavutettu, ja pääsemme jatkamaan neuvotteluita ja kehittämistä, toteaa SRV Pirkanmaan aluejohtaja Henri Sulankivi.

Tavoitteena on asiasta julkaistun tiedotteen mukaan saada aikaan toteutussopimus, jonka Tampereen kaupunginvaltuusto hyväksyy. Ajankohdaksi toivotaan toukokuuta.

Lisää asuntoja areenan kupeeseen

Kaupunginhallitus hyväksyi tiedotteen mukaan myös kauppakirjan, jolla Tampereen kaupunki ostaa 15 000 neliömetriä tontti- ja katualueita aseman seudulta. Kauppahinta on 500 000 euroa.

Kansi- ja Areena -rakentamista suunnitellaan Tampereen henkilöratapihan päälle.

– Neuvotteluja jatketaan kumppaneiden ja mahdollisten sijoittajien ja rahoittajien kanssa. Samoin varmistetaan päävuokralaisia koskevat sopimukset, Henri Sulankivi kertoo.

Hanketta koskeva investointipäätös, joka tehdään mahdollisesti kesäkuussa. Kiinnostuneita rahoittajia on Sulankiven mukaan hankkeelle jo löytynyt.

SRV:n tavoitteena on rakentaa henkilöratapihan alueelle enemmän asuntoja kuin aiemmin suunniteltiin. Koko hankkeen arvoksi on laskettu 500 miljoonaa euroa.

Juttua tarkennettu asuntosuunnitelmien osalta klo 16.55.