Honkajoki lopettamassa kuntaliitosselvityksen Kankaanpään kanssa

Honkajoen kunnanhallitukselle esitetään, että kuntajakoselvitystä ei jatkettaisi. Liitosselvitys laitettiin jäihin jo vuosi sitten.

Honkajoki
Honkajoen vaakuna
Karri Laihonen / Yle

Honkajoen kunnanjohtaja Mauno Mäkiranta esittää, että kunta irtautuisi lopullisesti Kankaanpään kanssa käydyistä kuntaliitosneuvotteluista. Kunnanhallitus käsittelee asiaa torstaina, minkä jälkeen asia siirtyy vielä valtuuston päätettäväksi.

Kunnanjohtaja Mäkiranta perustelee esitystään sillä, että kuntaliitos ei täytä kuntarakennelain mukaisia edellytyksiä. Käytännössä kyse on Mäkirannan mukaan siitä, että kuntaliitos Kankaanpään kanssa ei parantaisi taloustilannetta.

– Kankaanpään taloustilanne on sellainen, että uusi kunta ei olisi talousselvitysten perusteella riittävän vahva taloudellisesti, Mäkiranta sanoo.

Uusi kunta ei olisi talousselvitysten perusteella riittävän vahva taloudellisesti.

Honkajoen kunnanjohtaja Mauno Mäkiranta

Keskeytettiin vuosi sitten

Honkajoki on viime vuosina kärsinyt heikosta taloudesta, ja kunta on ollut kriisikuntien listalla.

Viime keväänä Honkajoen kunnanhallitus päätti keskeyttää liitosneuvottelut toistaiseksi. Tarkoitus oli odottaa uuden hallituksen linjauksia esimerkiksi sote-palveluista ja kuntien rahoituksesta.

Kunnanjohtaja Mauno Mäkiranta sanoo, että hänen mielestään kuntaliitosneuvottelut olisi voinut lopettaa pysyvästi jo vuosi sitten.

Honkajoki sijaitsee Pohjois-Satakunnassa, ja kunnassa oli tammi–helmikuun vaihteessa 1 800 asukasta.