Koe uusi yle.fi

Kalliorinne harkitsee Vasemmistoliiton puoluesihteerin tehtävää

Kalliorinne toppuuttelee vielä eri puolilta maata tulevia kannattajiaan, ja säästelee vielä omaa vahvistustaan ehdolle asettumiselle. Kalliorinne on toiminut muun muassa Vasemmistoliiton kansanedustajana Oulun vaalipiiristä ja Vasemmistoliiton vt. puheenjohtajana vuonna 2006.

politiikka
Kansanedustaja Risto Kalliorinne.
Risto Kalliorinne.Yle

Oululainen valtuutettu Risto Kalliorinne harkitsee Vasemmistoliiton puoluesihteerikisaa.

Kalliorinne toppuuttelee omaa vahvistustaan ehdolle asettumisesta muistuttamalla, että puoluesihteeriehdokkaista kaivataan tietoa vasta maaliskuun lopulla puoluevaltuuston kokouksessa.

– Kauheastipa nyt on tähän hommaan kyselijöitä ympäri maan, Kalliorinne päivittelee.

Viimeksi Oulun VasemmistoPlus ry:n puheenjohtaja Olli Kohonen on esittänyt julkisesti Kalliorinnettä tehtävään.

Kalliorinne pitää Kohosen kirjoitusta Kansanuutisissa lähinnä yhtenä vaatimuksena, vaikka otsikko onkin johdatteleva: "Kalliorinne mukaan puoluesihteeripeliin".

– Puoluesihteerin tehtävä on kiinnostava, mutta ehdokkuus on omalta kohdaltani vielä aidosti auki. Tehtävä on Helsingissä ja siellä työskentely ei ole yksin oma päätös, Kalliorinne muotoilee.

Valinnat Oulun puoluekokouksessa

Vasemmistoliitto valitsee kesällä Oulun puoluekokouksessa uuden puheenjohtajiston ja puoluesihteerin.

Tehtävä on Helsingissä ja siellä työskentely ei ole yksin oma päätös.

Risto Kalliorinne

Puheenjohtajakisaan on tullut jo useita ilmoittautumisia. Kalliorinteen mielestä se on ymmärrettävää, sillä puheenjohtajuudesta järjestetään ennen puoluekokousta neuvoa-antava jäsenäänestys, ja ehdokkaiden on hyvä esittäytyä puoluesihteeriehdokkaita aikaisemmassa vaiheessa.

Oululainen Vasemmistoliiton kansanedustaja Hanna Sarkkinen on jo kieltäytynyt puheenjohtajakisasta. Hän lähtee kuitenkin ehdolle puolueen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi. Raahelainen Niko Peltokangas aikoo asettua ehdolle puolusihteeriksi.