Pori takaamaan Lavian laajakaistaa: "Moraalinen velvollisuutemme"

Vihreät hämmästelivät, miksi Pori lähti takaamaan valokuituverkon vetämistä Laviaan. Takaus on suuruudeltaan 532 000 euroa.

Lavia
Tietoliikennejohtoja.
Jyrki Lyytikkä / Yle

Porin valtuusto päätti maanantaina hyväksyä Laviaan valokuituverkkoa vetävälle PSSV-yhtiölle annettavat takaukset. Takauksen summa on 532 000 euroa.

Erityisesti vihreiden valtuustoryhmä hämmästeli ratkaisua. Vihreiden Kaarina Ranne lainasi valtuustossa muun muassa tilintarkastajien lausuntoa, jonka mukaan Pori on ottamassa yritysriskiä, joka ei kunnolle kuulu.

PSSV:n takauksia käsiteltiin aikoinaan jo Lavian valtuustossa. Lavia liitettiin pakkoliitoksella Poriin vuoden 2015 alussa. Kaarina Ranne katsoi, että Lavian kunta oli tehnyt menettelytapavirheitä asiassa

– Onko arvio liittymämaksujen suuruudesta ja käyttäjämäärästä realistinen? Vihreden valtuustoryhmä haluaa palauttaa asian valmisteluun, Ranne totesi.

"Porilla moraalinen velvollisuus"

Kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen vastasi Ranteelle, että asiaan liittyy riskejä, mutta hänen mukaansa Porilla on taannoisen pakkoliitoksen takia moraalinen velvollisuus taata lavialaisille "jos ei hyvän elämän niin ainakin elämisen edellytykset".

Valtuuusto hyväksyi takausten antamisen äänestyksen jälkeen. Lavian entinen kunnanhallituksen puheenjohtaja, nykyinen valtuutettu Ari Kuusiranta (kesk.) kiitteli valtuutettuja ja erityisesti kaupunginjohtaja Luukkosta ratkaisusta. Hänen mukaansa se antaa Porista aiempaa paremman kuvan.

PSSV tekee valokuituverkkoa myös Jämijärvellä, Kankaanpäässä, Pomarkussa ja Sastamalassa.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus