Hyppää sisältöön

Spectre-elokuvan tarpeistoa huutokaupataan Lontoossa – mukana myös Bondin Aston Martin (video)

Aston Martinin hinnan odotetaan nousevan jopa miljoonaan puntaan. Autoja on valmistettu vain kymmenen kappaletta. Huutokaupan tuotot lahjoitetaan eri hyväntekeväisyysjärjestöille, esimerkiksi Lääkärit ilman rajoja -järjestölle.

Aston Martin.
Myynnissä on esimerkiksi yksi kymmenestä elokuvaa varten suunnitelluista Aston Martin -autoista. Sen hinnan uskotaan nousevan yli miljoonaan puntaan.

Tuoreimman James Bond -elokuvan, Spectren tarpeistoa myydään huutokaupassa Lontoossa torstaina Christie’sin huutokauppakamarilla.

Yksi huutokaupan vetonauloista on elokuvassa Bondin autona esiintynyt Aston Martin DB10, jonka hinnan odotetaan nousevan yli miljoonaan puntaan eli noin 1,3 miljoonaan euroon.

– Autoja on olemassa vain kymmenen kappaletta ja elokuvan ohjaaja Sam Mendes ja Aston Martin suunnittelivat sen nimenomaisesti elokuvaa varten, elokuvan tuottaja Michael G. Wilson sanoi.

Huutokaupassa myytävä auto on elokuvan autoista ainoa, joka myydään yleisölle.

Myynnissä myös muun muassa martinilaseja

Huutokaupassa on myynnissä yhteensä 24 kohdetta Spectrestä. Myynnissä on esimerkiksi Bondia esittäneen Daniel Craigin elokuvassa käyttämä yhdysvaltalaissuunnittelija Tom Fordin puku, jonka hinnan uskotaan olevan huutokaupassa 25 000-40 000 euroa.

Elokuvan alussa Craigin käyttämä Kuolleiden päivän asu on myös myytävänä. Sen arvioidaan olevan jopa 23 000 euron arvoinen. Brittiläisen valokuvaajan Rankinin elokuvan näyttelijöistä ottamien kuvien hinnaksi arvioidaan jopa 10 000 euroa kappaleelta.

Myynnissä on myös kaksi martinilasia sekä cocktail-mikseri, joiden uskotaan maksavan jopa lähes 4 000 euroa. Saman verran odotetaan maksettavan myös Daniel Craigin signeeraamasta elokuvan klaffitaulusta.

Tuotot hyväntekeväisyyteen

Huutokaupan tuotot lahjoitetaan useille eri hyväntekeväisyysjärjestöille. Yksi järjestöistä on Lääkärit ilman rajoja -järjestö, eli MSF.

– Kyse on hienosta järjestöstä ja elokuvassa Lea Seydouxin esittämä hahmo on työskennellyt MSF:lle, joten ajattelimme, että se olisi sopiva hyväntekeväisyyskohde huutokaupan tuotoille, tuottaja Wilson sanoi.

Spectre sai Britanniassa ensi-iltansa viime vuoden lokakuussa ja siitä tuli kaikkien aikojen eniten lipputuloja ensi-iltaviikollaan kerännyt elokuva Britanniassa.

.
.