Kurdijohtoiset joukot valtasivat tärkeän kapinalliskaupungin Aleppon pohjoispuolella

Tal Rifaatin kaupunki sijaitsee Aleppon ja Syyrian Turkin-vastaisen rajan puolivälissä.

Ulkomaat
Syyrian kartta, johon on merkitty Aleppo ja pohjoisessa sijaitseva Tal Rifaat.
Syyrian kurdit valloittivat eilen kapinallisilta Tal Rifaatin kaupungin. Kaupunki sijaitsee parinkymmenen kilometrin päässä Turkin rajasta.Yle Uutisgrafiikka

Syyrian kapinalliset kokivat maanantaina uuden sotilaallisen tappion, kun kurdien johtamat joukot valtasivat kapinallisten hallussaan pitämän Tal Rifaatin kaupungin.

Syyrian demokraattisten joukkojen (SDF) nimellä tunnettu ryhmä valtasi Tal Rifaatin enimmäkseen islamistisilta kapinallisjoukoilta maanantai-iltana, Syrian Observatory for Human Rights -tarkkailujärjestö sanoi. Kapinalliset vahvistavat uutistoimisto Reutersille, että SDF on vallannut käytännössä koko Tal Rifaatin kaupungin.

SDF on kurdi- ja arabitaistelijoiden liittouma, jota johtaa Syyrian kurdien sotilaallinen siipi YPG. Viime vuonna perustettu SDF on taistellut enimmäkseen äärijärjestö Isisiä ja Syyrian kapinallisryhmiä vastaan.

Tal Rifaatin valtauksen jälkeen kapinalliset pitävät hallussaan enää muutamaa linnaketta Aleppon pohjoispuolella, mukaan lukien Marean kaupunkia Tal Rifaatista itään ja Azazin kaupunkia aivan Turkin rajan tuntumassa.

Turkki pitää YPG:tä terroristiryhmänä ja on varoittanut Syyrian kurdijoukkoja "ankarasta vastauksesta", mikäli nämä yrittävät vallata Azazin. Turkki on myös ampunut viime päivien aikana tykistötulta kurdien asemiin Pohjois-Syyriassa.

Lähteet: AFP, Reuters