George W. Bush aloitti kampanjoinnin veljensä Jebin puolesta

Ex-presidentti nousi maanantaina lavalle veljensä kampanjatilaisuudessa Etelä-Carolinassa.

Ulkomaat
Yhdysvaltain entinen presidentti George W. Bush (vas.) osallistui veljensä Jeb Bushin kampanjatilaisuuteen North Charlestonin kaupungissa Etelä-Carolinassa maanantaina.
Yhdysvaltain entinen presidentti George W. Bush (vas.) osallistui veljensä Jeb Bushin kampanjatilaisuuteen North Charlestonin kaupungissa Etelä-Carolinassa maanantaina.Erik S. Lesser / EPA

Yhdysvaltain entinen presidentti George W. Bush on lähtenyt nuoremman veljensä Jeb Bushin tueksi kampanjakiertueelle.

George W. Bush tapasi maanantaina veteraaneja ja puhui veljensä kampanjatilaisuudessa Etelä-Carolinassa, missä äänestetään lauantaina republikaanipuolueen kolmannessa esivaalissa.

Puheessaan vanhempi Bush viittasi republikaanien kärkinimeen Donald Trumpiin sanoessaan, että paras ehdokas presidentiksi ei välttämättä ole se kaikkein äänekkäin.

– Ymmärrän että amerikkalaiset ovat vihaisia ja turhautuneita, mutta emme tarvitse Oval Officeen henkilöä, joka heijastaa vihaamme ja turhautumistamme, Bush sanoi.

Jeb toivoo käännettä Etelä-Carolinasta

Entinen Floridan kuvernööri Jeb Bush oli ennakkoon kenties suurin suosikki republikaanien presidenttiehdokkaaksi, mutta ponneton kampanja on toistaiseksi jättänyt hänet muun muassa Trumpin varjoon.

Bush sijoittui Iowan esivaalissa kuudenneksi ja viime viikolla New Hampshiressa neljänneksi. Etelä-Carolinan kannatuskyselyissä hän on nyt neljäntenä Trumpin, Ted Cruzin ja Marco Rubion jälkeen.

Bush toivookin kampanjalleen uutta nousua Etelä-Carolinasta, missä hänen veljensä on edelleen suosittu. Etelä-Carolina on ollut suvun vahva linnake, sillä sekä George W. Bush että veljesten isä George H. W. Bush voittivat osavaltion esivaalin matkalla Valkoiseen taloon.

Lähteet: AFP, Reuters, Yle Uutiset