1. yle.fi
  2. Uutiset

Pohjois-Korean ex-diktaattoria muistettiin kukkafestivaalilla, myös Suomen lippu esillä – video

Pohjois-Koreassa on juhlistettu reilut neljä vuotta sitten kuolleen entisen diktaattorin Kim Jong-ilin syntymäpäivää. Kimin kunniaksi järjestettiin muun muassa kukkanäyttely ja taistoluisteluesitys. Kukkafestivaaleilla oli esillä myös Suomen lippu.

Ulkomaat
Kuvassa punaisia kukkia Kim Jong-ilin muistoksi järjestetyssä näyttelyssä.
Pohjois-Koreassa on juhlistettu reilut viisi vuotta sitten kuolleen Kim Jong-ilin syntymäpäivää.

Pohjois-Koreassa on juhlistettu maan edesmenneen johtajan Kim Jong-ilin syntymäpäivää. Eläessään Kim olisi täyttänyt 75 vuotta.

Reilut neljä vuotta sitten kuollutta diktaattoria on muisteltu Pjongjangissa järjestetyllä kukkafestivaalilla. Tapahtumapaikka oli koristeltu tuhansilla Kim Jong-ilin mukaan nimetyillä Kimjongilia-kukilla.

Kukkanäyttelyssä oli esillä myös useita ulkomaisia lippuja, muun muassa Suomen lippu. Ulkoministeristä kerrotaan, ettei Suomi ole lähettänyt kyseiseen tilaisuuteen minkäänlaista virallista tervehdystä.

Taistoluistelutapahtuma kuolleen diktaattorin kunniaksi

Kim Jong-iliä on kunnioitettu myös taitoluistelutapahtumassa, johon osallistui pohjoiskorealaisten lisäksi venäläisiä, latvialaisia, valkovenäläisiä ja kanadalaisia taitoluistelijoita.

Diktaattorin henkilökulttiin liittyvä luistelutapahtuma sai Suomessa laajaa huomiota neljä vuotta sitten, kun silloinen huippuluistelija Laura Lepistö osallistui tapahtumaan.

Raketin laukaisuakin juhlittiin

Pohjois-Korean valtiollinen televisio on välittänyt niin ikään kuvaa reilu viikko sitten tehdyn raketin laukaisun kunniaksi järjestetystä konsertista. Maan nykyinen johtaja Kim Jong-un osallistui tapahtumaan puolisoineen.

Kutsuvieraat osoittivat suosiotaan, kun konsertissa esitettiin videokuvaa laukaisusta.

Pohjois-Korea laukaisi satelliitin viikko sitten.

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi