Valtavien mahdollisuuksien VRT hakee kasvua Tekesin ohjelmasta

Jyväskyläläinen teknologiayritys VRT on mukanan Tekesin Nuoret Innovatiiviset Yritykset -rahoitusohjelmassa. VRT:n ainutlaatuinen teknologia mahdollistaa vedenalaiskuvaukset myös sameassa vedessä.

TEKES
Vedenpäällinen ja -alainen kuva.
Kaikuluotain näkee myös samean veden alla.VRT Finland Oy

VRT Finland Oy tekee vedenlaisia kuvauksia kaikuluotaamaalla. Yhtiön teknologinen kultamuna ei kuitenkaan ole itse kaikuluotaus, vaan sillä saatavan datan analyysi ja tulkinta. Teknologiansa avulla yhtiö kykenee tekemään tarkkoja vedenalaisia rakennekuvauksia myös läpinäkymättömän sameassa vedessä.

Yhtiön potentiaali on suuri, sillä valtaosa maailman suurista asutuskeskuksista sijaitsee vesien äärellä, ja vesirakenteita on niissäkin, jotka eivät sijaitse.

Keski-Suomessa VRT on tutkinut muun muassa Keiteleen kanavaa, Jyväskylän Energian putkilinjoja ja Jyväskylän kaupungin sekä Liikenneviraston siltarakenteita.

VRT uskoo kasvattavansa liikevaihtonsa tänä vuonna kolminkertaiseksi kasvamalla erityisesti ulkomailla. Vuonna 2010 perustettu yhtiö työllistää tällä hetkellä 12 henkeä, ja sen liikevaihto oli viime vuonna yli miljoona euroa.

VRT on nyt mukana Tekesin Nuoret Innovatiiviset Yritykset -rahoitusohjelman toisella kierroksella. Ohjelman tavoitteena on nopeuttaa kaikkein lupaavimpien nuorten yritysten kasvua.