Turkki pyytää liittolaisilta tukea maaoperaatioon Syyriassa

Turkin hallintolähteiden mukaan maahyökkäys Syyriassa vaatisi myös Yhdysvaltain osallistumista.

Ulkomaat
Turkin pääministerin Ahmet Davutoğlun mukaan Turkki käyttää kaikki varotoimet, jotta sitä ei vedettäisi mukaan sotaan.
Turkin pääministerin Ahmet Davutoğlun mukaan Turkki käyttää kaikki varotoimet, jotta sitä ei vedettäisi mukaan sotaan. Sedat Suna / EPA

Turkki käy keskusteluja mahdollisesta maaoperaatiosta Yhdysvaltain ja muiden liittolaisten kanssa, kertoo Turkin hallintolähde.

Turkki ei halua lähettää maajoukkoja taisteluihin Pohjois-Syyriaan, jos Turkin liittolaismaat eivät ole valmiita lähettämään alueelle omia joukkojaan.

Turkin pääministerin Ahmet Davutoğlun mukaan Turkki käyttää kaikki varotoimet, jotta sitä ei vedettäisi mukaan sotaan.

Miljoonakaupungin asukkaat pakenevat

Hallintolähteen mukaan Syyrian viisi vuotta jatkunutta sisällissotaa ei voi lopettaa ilman maaoperaatiota. Turkki on ampunut tykistötulta kurditaistelijoiden asemiin lähellä Turkin rajaa.

Syyrian armeijan joukot ovat ajaneet Turkin tukemat kapinallistaistelijat ahtaalle ja kapinalliset ovat joutuneet perääntymään. Kymmenettuhannet siviilit ovat paenneet suurkaupunki Alepposta taisteluja Turkin rajalle. Turkki on päästänyt rajan yli vain vakavasti loukkaantuneet.

Venäjä on tehnyt ilmaiskuja kapinallisten alueille, mikä on vahvistanut Syyrian armeijan sotilaallista menestystä Aleppon kaupungissa ja Idlibin maakunnassa.

Lähteet: AFP, Reuters