1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. joukkueurheilu

Pesäpallosta Superparkiin – intohimoinen joukkuepelaaja janoaa uusia haasteita

Sotkamolaisen Juha Tanskasen mukaan joukkue on suurempi kuin yksilö, mutta yksilöt tekevät joukkueen. Hyvät joukkueet syntyvät siitä, että ihmiset osaavat hommansa ja kehittyvät. Sitten pitää vain olla taito pelata yhteen.

Kainuun 50 aktiivisinta: Haastattelussa Juha Tanskanen
Kainuun 50 aktiivisinta: Haastattelussa Juha Tanskanen

Juha Tanskanen pyörittelee käsissään pesäpalloa: tästä kaikki oikeastaan lähti.

Tanskanen on ollut mukana tekemässä sotkamolaisesta pesäpallosta Jymyjuttua, lyötti pesäpallon ja Vuokatin yhteen sekä loi pohjaa matkailun kasvulle. Hän näkeekin, että urheilussa on elementtejä, joita voi ottaa mukaan liiketoimintaan.

– Kyllä siellä on, erityisesti joukkuepelaamisessa, yksilöiden sitoutumisessa, motivoinnissa ja siinä, miten pelataan yhteen. Jos puututaan liiketoiminnan puolelle, niin sanon, että kyllä urheilu on sieltä saamapuolella. Urheilun paras puoli on se, että siihen liittyy aina intohimo, mutta siinä on myös se riski, että tunteet ohjaavat liikaa tekemistä.

Tanskanen myöntää tarvitsevansa koko ajan uusia haasteita. Hän sanoo olevansa joukkuepelaaja, joka on tottunut johtamaan joukkuetta.

Juha Tanskanen Kuva: Tiia Korhonen / Yle

– Minulla on hirmu tarve olla rakentamassa sellaisia kuvioita, joissa olen vähän veturin paikalla. Joko joudun, pääsen tai olen, mutta tarvitsen aina ihmisiä ympärilleni. Tiedän mitä osaan ja mitä en osaa tehdä, ja olen itselleni siitä armollinen.

Tanskanen jatkaa pesäpallon pyörittelyä. Mitä uutta pallolla voisi vielä tehdä?

– Tällä pallolla? Haastava kysymys. Tästä voi rakentaa vaikka Sotkamon uuden stadionin tai luoda Vuokattiin uusia tapahtumia. Kun tätä vielä tarkemmin katsoo, niin kyllä tästä pallosta saa vielä aika monta Superparkia rakennettua Suomeen, ja ulkomaillekin, Tanskanen naurahtaa.

Tanskanen on valittu viidenkymmenen kaikkien aikojen aktiivisimman kainuulaisen joukkoon Kajaanin Nuorkauppakamarin yleisöäänestyksessä. Yle Kajaani esittelee valitut vuoden 2016 aikana.