Hyppää sisältöön

Jääkauden jättiläiset vetävät väkeä Tampereella

Mammutit kilpailevat jo Tampereen Vapriikin kaikkien aikojen suosituimman näyttelyn kanssa. Jääkauden elämää esittelevä näyttely on etenkin lapsiperheiden suosiossa.

Yksityiskohta jääkauden jättiläiset -näyttelystä. Kuva: Vapriikki

Jääkauden jättiläiset -näyttely on kiinnostanut kävijöitä ennakoitua enemmän. Sukupuuttoon kuolleista eläimistä kertova näyttely on vetänyt parissa viiikossa jo yli  11 400 kävijää Tampereen Vapriikkiin.

Määrä hätyyttelee jo museokeskuksen kaikkien aikojen suosituimman näyttelyn, Terrakotta-armeijan suosiota. Muutama vuosi sitten esillä ollut terrakottanäyttely houkutteli Vapriikkiin reilut 120 000 ihmistä.

Seuraavat kolme viikkoa eli hiihtolomaviikot ovat todella täyttä museossa, sillä jääkauden elämää esittelevä näyttely on etenkin lapsiperheiden suosiossa. Suosioon on vastattu järjestämällä esimerkiksi uusia ylimääräisiä esittelykierroksia näyttelyyn.

– Mammutin ja villasarvikuonon poikaset ovat erityisesti lasten mieleen, sanoo vt. museonjohtaja Marjo-Riitta Saloniemi.

Sukupuuttoon kuolleet suuret eläimet esitellään aidonkokoisina mallinnoksina. Rekonstruktiot on saatu Tampereelle Italiasta, Museo Jesolosta.Vapriikki on lisäksi saanut näyttelyyn esinelainoja Suomen kansallismuseosta sekä ainutlaatuisia, yli 20 000 vuotta vanhoja venus- ja eläinveistoksia Pietari Suuren etnografisesta ja antropologisesta museosta, Kunstkamerasta.

Jääkauden jättiläiset -näyttely on auki Tampereella elokuun puoliväliin saakka.

.
.