Koe uusi yle.fi

Lapsille maksetut suuret palkat toivat tamperelaisille liikemiehille ehdollista vankeutta

2–10-vuotialle lapsille maksetut palkat toivat Tampere Areenan vastuuhenkilöille seitsemän ja kuuden kuukauden ehdolliset vankeustuomiot törkeistä veropetoksista. Toisen syytetyn tuomiota lievensi se, että hän auttoi teon selvittämisessä.

Kotimaa
Tampereen oikeustalo.
Petri Aaltonen / Yle

Pirkanmaan käräjäoikeus on langettanut urheilu- ja viihdekeskus Tampere Areenan vastuuhenkilöille rangaistukset törkeistä veropetoksista. Toinen syytetyistä tuomittiin seitsemän kuukauden ja toinen kuuden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Pidemmän tuomion saanut mies on jo jättäytynyt pois Areenan toiminnasta. Ehdollisen vankeusrangaistuksen lisäksi hänet tuomittiin kolmen vuoden liiketoimintakieltoon.

Käräjäoikeus katsoi, että tuomittujen menettelyä on arvioitava lähtökohtaisesti samalla tavalla. Syyttäjä kuitenkin katsoi, että toinen tuomituista on myötävaikuttanut tekonsa selvittämiseen. Auttaminen otettiin huomioon rangaistuksessa.

Kaksi Tampere Areenan vastuuhenkilöä jätti maksamatta veroja sekä sosiaaliturvamaksuja yhteensä kymmeniä tuhansia euroja. Veronkierto tapahtui vuosina 2007-2012 muun muassa kierrättämällä syytetyille maksettuja palkkoja heidän tekoaikaan 2–10-vuotiaiden lastensa tilien kautta.

Vähimmäisrangaistus törkeästä veropetoksesta on 4 kuukautta vankeutta. Tuomio ei ole lainvoimainen.