Lapin hiihtolomasesongista tulossa hieman edellistä vilkkaampi

Hiihtolomakaudesta ja jopa koko keväsesongista odotetaan Lapissa hitusen viime vuotta parempaa. Esimerkiksi Levillä majoitusvarauksia on ensimmäisellä hiihtolomaviikolla muutama prosentti viime sesonkia enemmän. Kysyimme kauden näkymiä neljästä Lapin hiihtokeskuksesta.

Kotimaa
Lumikissa töissä Levin rinteessä
YLE

Yle soitti neljään Lapin hiihtokeskukseen ja kysyi, miltä tuleva Etelä-Suomen hiihtolomaviikko varauskirjoissa nyt näyttää.

Majoitusta viikolle kahdeksan voi vielä kysellä sekä Leviltä, Ylläkseltä, Pyhältä että Saariselältä, täyttä ei ole. Mutta silti pienoista nousua aiempaan on paikoin näkyvissä.

– Vilkkaampi tulee kuin viime vuonna, kasvua on muutama prosentti, toimitusjohtaja Kristiina Kukkohovi Levin matkailu Oy:stä kertoo.

Kaikkiaan koko hiihtolomasesonki näyttää Kukkohovin mukaan hyvältä.

– Muutaman hiljaisen vuoden jälkeen, Kristiina Kukkohovi lisää.

Ylläksen matkailuyhdistyksessä uskotaan myös hienoiseen kasvuun.

– Monella yrityksellä on pikkaisen parempi tilanne kuin viime vuonna, arvioi toimitusjohtaja Nina Forsell.

Huhtikuun loppu voi olla hiljainen

Pyhätunturilta Pyhähipusta kerrotaan, että koko keväästä on tulossa tilastollisesti parempi kuin viime vuonna.

– Huhtikuu on haasteellinen, kun pääsiäinen on maaliskuun lopussa, omistaja Heidi Martikainen kuitenkin muistuttaa.

Saariselällä ensimmäisen hiihtolomaviikon täyttöaste on samaa luokkaa kuin viime vuonna, arvio Saariselän keskusvaraamon toimitusjohtaja Jouni Kanerva.

– Koko helmikuun täyttöaste on parempi tai vähintään sama kuin viime vuonna.

Kanervan mukaan koko kevät näyttää hyvältä, mutta Pyhän tavoin Saariselälläkin uskotaan huhtikuun viimeisten viikkojen olevan hiljaisia.

Kyselyn perusteella keväsesongin matkailijoita näyttää nyt tulevan hieman enemmän myös ulkomailta. Suomalaiset perheet taas saattavat varata hiihtolomareissujaan viime tingassa, joten tulevien viikkojen osalta tilanne voi elää paljonkin.