Kemi pyrkii Lapin ympärivuotisen matkailun ykköskohteeksi

Kemin kaupunki haluaa Lapin ympärivuotisen matkailun ykköskohteeksi. Kaupungin matkailun kasvuohjelman 2016-2020 tavoitteena on muun muassa lisätä matkailutuloja 21 miljoonasta 33 miljoonaan euroon vuodessa.

matkailu
Turisteja menossa matkailujäänmurtaja Sampon kyytiin Kemin Ajoksessa.
Risto Koskinen / Yle

Kemin kaupunki on julkaissut matkailun kasvuohjelman 2016-2020 jonka tavoitteena on muun muassa lisätä matkailutuloja 21 miljoonasta 33 miljoonaan euroon vuodessa sekä kasvattaa alueen yöpymisten määrää 50 prosentilla.

Kaupungin rantaan suunnitellaan muun muassa matkailubulevardia jossa sisäsataman ja mansikkanokan tapahtuma-virkistys- ja ohjelmapalvelut kiteytyisivät mielenkiintoiseksi matkailukokonaisuudeksi.

– Sisäsatama ja koko ranta-alue Kiikelistä Mansikkanokalle on jo tällä hetkellä meidän toinen olohuone ja muualta tulevat matkailijatkin ihmettelevät, että onko meillä todella näin ihana kohde keskellä kaupunkia. Ja nyt meillä on mahdollisuus tavallaan tuottaa alue kokonaiseksi matkailubulevardiksi jonka ympärillä on koko matkailukeskittymä, kuvailee Kemin kehittämiskoordinaattori Oili Ruokamo.

Lisäksi tavoitteena on saada kaupunkiin muutaman vuoden aikana 22 uutta matkailuyritystä. Esimerkiksi majoituspalveluita kaivataan lisää.

– Meillä tulee majoituskapasiteetti täyteen jo ensi vuonna ja se vaatii uusia majoituspuolen investointeja, kertoo Ruokamo.

Myös asiakkaiden viipymää alueella halutaan kasvattaa 1,6 vuorokaudesta 2,5 vuorokauteen vuoteen 2020 mennessä.