Ahtisaari: Väyrynen olisi voinut ajaa sitä, miten hän jättää politiikan

Presidentti Martti Ahtisaari toivoo Paavo Väyrysen jättävän politiikan mieluimmin kuin valmistelevan Suomen eroa rahaliitosta. Väyrynen kiitti Ahtisaarta pikaisesti kommentista ja vakuutti vielä korjaavansa Ahtisaaren virheet.

Uutisvideot: Ahtisaari haastattelussa: Väyrynen voisi jo jättää politiikan
Uutisvideot: Ahtisaari haastattelussa: Väyrynen voisi jo jättää politiikan

Presidentti Martti Ahtisaari odotti kilpakumppaniltaan Paavo Väyryseltä politiikasta luopumista pikemminkin kuin uuden puolueen perustamista.

– Olisin melkein toivonut, että hän olisi ryhtynyt ajamaan sitä, miten hän jättää politiikan, Ahtisaari totesi politiikan toimittajien lounastilaisuudessa.

– Se olisi ehkä paras palvelus, mitä Paavo Väyrynen voisi tehdä, presidentti jatkoi.

Presidentti vastasi kysymykseen, jossa häneltä pyydettiin kommenttia Väyryseen puoluehankkeeseen ja siihen, jonka mukaan Väyrynen alkaa valmistella muun muassa Suomen eroa eurosta.

Väyrynen kiitti: korjaan Ahtisaaren virheet

Puoluehankkeensa vauhtiin laittanut Paavo Väyrynen ehti nopeasti kommentoida Ahtisaaren toteamusta. Hän katsoo kommentin vain edistävän kansalaispuolueen menestystä.

– Kiitän Martti Ahtisaarta kommentista. Se vauhdittaa Kansalaispuolueen perustamista. Harkitsen luopumista sitten, kun olen saanut korjatuksi yhden Ahtisaaren pahimmista virheistä. Hän tuki turvallisuuspoliittisin perustein Suomen liittymistä euroalueeseen.

– Tämän jo lähes kaikki myöntävät pahaksi virheeksi. Se on korjattava, Paavo Väyrynen viestitti medialle sähköpostitse.