yle.fi-etusivu

Suomalaisopettaja on lähellä voittaa miljoonapalkinnon – enää kymmenen mittelee voitosta

Kirkkonummella matematiikkaa opettava Maarit Rossi on valittu maailman parhaiden opettajien joukkoon. Rossi on kehittänyt metodin, jolla oppilaat saadaan kiinnostumaan matematiikasta. Maaliskuussa selviää kuka ehdokkaista lopulta voittaa arvokkaan opetusalan "Nobelin".

Kotimaa
Maarit Rossi.
European Media Relations

Suomalaisen matematiikanopettajan Maarit Rossin mahdollisuus saada arvokas opettajapalkinto (siirryt toiseen palveluun)on yhä lähempänä. Rossi on nyt edennyt valinnoissa kymmenen parhaan joukkoon tuhansien opetusalan ammattilaisten joukosta.

Rossi on ainoa kymmenen parhaan listalle päässyt pohjoismainen opettaja.

Nobel-palkinnon kaltainen opetusalan tunnustuspalkinto on arvoltaan miljoona dollaria eli reilu 900 000 euroa. Palkinto jaetaan nyt toista kertaa.

Kirkkonummella, Länsi-Uudellamaalla matematiikkaa opettava Rossi on kehittänyt metodin, joka kytkee matematiikanopetuksen arkeen. Monen oppilaan kokema vastenmielisyys matematiikkaa kohtaan on voitettu ryhmätyöskentelyllä ja ratkaisemalla todellisessa elämässä vastaan tulevia laskutaitoa vaativia ongelmia.

Rossi on ollut myös mukana laatimassa matematiikan oppikirjoja ja muuta opetusmateriaalia sekä kansallista vuoden 2004 opetussuunnitelmaa.

Jakaakseen opetusmenetelmää laajemmalti Rossi on kehittänyt verkkopohjaisen Paths to Math -opetusohjelman, joka on jo lanseerattu Yhdysvalloissa.

Palkintoehdokkuutta haki 8 000 opetusalan ammattilaista eri puolilta maailmaa, 148 maasta. Voittaja julkistetaan maaliskuussa 2016 Dubaissa.