Koe uusi yle.fi

Helikopterit saavat lentää Hernesaaresta vielä neljä vuotta

Helikopterilennot voivat jatkua entiseen malliin Helsingin Hernesaaresta ainakin vuoden 2020 loppuun. Päätös on määräaikainen, koska alueen kaavoitus on kesken. Helikopterikeskus Oy Helsingille myönnetty ympäristölupa rajaa tiukat ehdot muun muassa melulle.

Kotimaa
Copterline.
Yle

Helsingin ympäristölautakunta myönsi eilisiltana Hernesaaren helikopteritoiminnalle ympäristöluvan vuoden 2020 loppuun saakka.

Luvan mukaan kaupallinen lentoaika rajoitetaan aamuseitsemän ja iltakymmenen välille. Yöaikaan Hernesaaren kärjessä olevaa kenttää saa käyttää vain välttämättömiin valvonta-, hälytys- ja pelastustehtäviin tai hätälaskeutumiseen. Melu ei saa ylittää 55:ttä desibeliä.

Helikoptereiden päälähestymis- ja lentoonlähtösuunnat eivät saa olla ympäristön asuinalueiden tai Pihlajasaarten suuntaan tai suunnasta.

Lisäksi polttoaineen säilyttämiselle ja käytölle annettiin tarkkoja määräyksiä.

Helikopterikeskus Oy Helsinki lentää yksityisiä tilaus-, koulutus- ja huoltolentoja keskimäärin 400 vuodessa. Reittilentoja Tallinnaan ei enää lennetä.

Helikopterikenttä on toiminut samassa paikassa 1980-luvun lopulta saakka. Hernesaaren uusien maankäyttösuunnitelmien mukaan alueella ei ole enää helikopterikenttää. Alueen asuntorakentaminen alkaa aikaisintaan vuonna 2020 eli silloin kun Helikopterikeskus Oy Helsingin ympäristölupa päättyy.