Poliisiopisto-elokuvien rehtori George Gaynes kuollut

Gaynes syntyi Helsingissä vuonna 1917, mutta amerikkalaistui jo varhaislapsuudessaan.

Ulkomaat
Kuvakaappaus hollywoodreporter.com -nettisivuilta jutusta.
Kuvakaappaus hollywoodreporter.com -nettisivuilta jutusta.hollywoodreporter.com

Yhdysvaltalainen näyttelijä George Gaynes on kuollut, kertovat yhdysvaltalaislehdet, muun muassa The Hollywood Reporter (siirryt toiseen palveluun). Washingtonissa maanantaina kuollut Gaynes oli 98-vuotias.

Hän tuli Yhdysvalloissa tunnetuksi 1980-luvulla television komediasarjasta Punky Brewster ja valkokankaalla seitsemän Poliisiopisto-elokuvan rehtorina. Filmejä tehtiin vuosina 1984–1998. Hänellä oli suurehko rooli myös Tootsie – lyömätön lyyli -elokuvassa vuonna 1982.

Punky Brewsterin lisäksi Gaynes nähtiin sadoissa tv-sarjojen osissa, muun muassa Bonanza- ja Mission: Impossible eli _Vaarallinen tehtävä _-sarjoissa.

Ura alkoi Broadway-musikaalissa

Gaynes syntyi venäläis-hollantilaiseen perheeseen Helsingissä vuonna 1917. Perhe muutti Yhdysvaltoihin pojan ollessa vielä pieni.

Gaynesin ura alkoi musikaaliteatterissa New Yorkin Broadwaylla 1940-luvulla. Myös myöhemmin hän esiintyi niin musiikki- kuin draamanäytelmissä.

Ensimmäisen elokuvaroolinsa hän teki vuonna 1963 elämäkertafilmissa PT 109, joka kertoi John F. Kennedystä toisessa maailmansodassa. Kaikkiaan elokuvia kertyi 27.