1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Hartwall vetää Pepsi Max -tölkkejä kaupoista – sisältävät olutta

Juomajätti Hartwall poistaa kaupoista erän limsatölkkejään, sillä niihin on saatettu pakata virvoitusjuoman sijaan keskiolutta. Virhe kävi ilmi, kun lahtelaismiehen lapsi oli maistanut juomaa ja ihmetellyt outoa makua.

Kuva: Mikael Kiskola / Yle

Hartwall vetää takaisin erän Pepsi Max -limsatölkkejä. Tuotteet poistetaan kaupoista välittömästi.

Takaisinvedon syynä on se, että tölkeissä saattaa olla limsan sijaan keskiolutta.

Virhe kävi ilmi, kun lahtelaismies oli ostanut Lahdesta Holman Prismasta tölkillisen Pepsi Maxia, mutta tölkissä ei ollutkaan etiketin lupaamaan juomaa. Miehen alaikäinen lapsi oli maistanut juomaa, joka oli maistunut oudolle. Sittemmin neste paljastui olueksi.

Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Etelä-Suomen Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Hartwallille on tullut tähän mennessä kaksi samansisältöistä asiakaspalautetta. Myös toisessa tapauksessa kuluttaja oli ostanut olutta sisältäneen Pepsi Max -tölkin samasta kaupasta Lahdessa.

"Erittäin vakava paikka"

Hartwallin viestintäpäällikkö Taina Lampela-Helinin mukaan väärää juomaa on tölkitetty noin tunnin ajan. Tuotteita vedetään takaisin varmuuden vuoksi pitemmältä ajalta.

– En osaa arvioida, miten suuresta määrästä on kyse.

Yhtiön tiedotteen mukaan virhe tapahtui, kun tuotantolinjalla tölkitettiin ensin Pepsi Maxia ja sen jälkeen Karjalan kuuden oluttölkin pakkauksia. Linjastolle oli jäänyt yksittäisiä tyhjiä limsatölkkejä, joihin kone latasi olutta.

Kone sijoitti olutta sisältäviä Pepsi Max -tölkkejä olutpakkauksiin.

Hartwall kertoo illalla antamassaan tiedotteessa löytäneensä syyn virheeseen. Pepsi Max -tölkit olivat jääneet Karjala-oluen valmistuksessa tölkkilinjan pastörointi-konetta edeltävään kääntäjään inhimillisestä erehdyksestä johtuen. Kääntäjään mahtuu kahdeksan tölkkiä.

Hartwallin tuotantojohtaja Tomas Lindfors kertoo, että tapahtuneen johdosta yhtiö on tarkistanut toimintatapojaan, jotta tällainen ei enää toistuisi.

Lampela-Helin myöntää, että kyseessä on erityisen vakava asia, koska virvoitusjuomapakkauksessa onkin ollut alkoholia.

– Tämä on erittäin vakava paikka. Välitöntä hengenvaaraa ei kenellekään missään tapauksessa ole, muttei nauttiminen ole terveydelle hyväksikään. Jos kuluttaja ottaa yhden suullisen, hän kuitenkin huomaa aika nopeasti, ettei kyseessä ole tuote, jota hän normaalisti nauttii.

Hartwallin mukaan vastaavia virheitä tapahtuu harvoin.

Virheellisten tuotteiden tiedot löydät täältä (siirryt toiseen palveluun). Jos olet ostanut kyseisen erän tuotteita, ne voi palauttaa ostopaikkaan.

Päivitetty klo 21.08