1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tapio Rautavaara

Tapio Rautavaaran elämästä musiikkinäytelmä Rauhalahden kesäteatterilavalle

Kuopion Uusi Kesäteatteri esittää ensi kesänä Tapio Rautavaaran elämään liittyvän musiikkinäytelmän. Rauhalahden kesäteatterilavalla nähdään nostalginen musiikkimatka elokuvatähdestä, laulajasta, olympiavoittajasta ja maailmanmestarista.

Tapio Rautavaara
Sami Kojonen Tapio Rautavaarana Kuopion Uuden Kesäteatterin lavalla kesällä 2016
Aikuista Tapio Rautavaaraa näytelmässä esittää Sami KojonenKuopion Uusi Kesäteatteri, Petra Tiihonen/ Alias Studiot

Rauhalahden kesäteatterin lavalla Kuopiossa nähdään ensi kesänä Tapio Rautavaaran elämään liittyvä musiikkinäytelmä. Kuopion Uuden Kesäteatterin Tapsan Tähti -näytelmässä tehdään nostalginen matka Tapio Rautavaaran elämään, maailmankuvaan ja arkeen.

Aikuisen Tapio Rautavaaran roolissa on näyttelijä-laulaja Sami Kojonen, vaimo Liisa Rautavaaraa esittää näyttelijä ja laulaja Kaija Kärkinen. Lisäksi nuoren Tapio Rautavaaran roolissa on näyttelijäksi opiskeleva Atte Antikainen.

Näytelmässä tuodaan esille Rautavaaran kiertueet, laulukeikat sekä Tapsan työtoverit Toivo Kärki, Esa Pakarinen ja Reino Helismaa.

Näytelmän ovat käsikirjoittaneet Johanna Keinänen, Sami Kojonen ja Kimmo Virtanen. Näytelmän ohjaa Johanna Sorjonen. Ensi-ilta on 29. kesäkuuta ja esitykset jatkuvat elokuun puoliväliin saakka.

Lue seuraavaksi