Hyppää sisältöön

Kalske hakee muutosta käräjäoikeuden tuomioon Epri-jutussa

Apulaisvaltakunnansyyttäjä on ilmaissut tyytymättömyytensä ns. Putin-rekisterijutun ratkaisuun. Tyytymättömyys koskee Poliisihallituksen rekisterinpitopäällikkönä toiminutta virkamiestä.

Poliisin rikoksesta epäiltyjen rekisterin eli eprin käyttöä ja valvontaa koskevan asian pääkäsittely alkoi Helsingin käräjäoikeudessa suljetuin ovin keskiviikkona 9. joulukuuta 2015. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Apulaisvaltakunnansyyttäjä hakee muutosta Helsingin käräjäoikeuden tuomioon ns. Putin-rekisterijutussa. Oikeus hylkäsi viime viikolla jutun kaikki syytteet.

Nyt ilmaistu tyytymättömyys koskee Poliisihallituksen rekisterinpitopäällikkönä toiminutta virkamiestä. Tätä syytettiin tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske katsoo muun muassa, että on tärkeää saada ylioikeuden ratkaisu rekisterinpitäjän vastuun sisällöstä ja ulottuvuudesta.

Syytteessä oli kaikkiaan kolme poliisin tietohallinnosta vastaavaa esimiestä, kaksi Keskusrikospoliisista ja yksi Poliisihallituksesta. Syyttäjän mukaan esimiehet olivat laiminlyöneet poliisin salaisen epäiltyjen rekisterin eli Eprin valvonnan.

Kahden muun vastaajan osalta apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske tyytyy käräjäoikeuden ratkaisuun.

Epäiltyjen rekisteristä nousi kohu kolme vuotta sitten, kun MTV:n uutiset paljasti, että rekisteristä löytyy myös Venäjän presidentin Vladimir Putinin nimi.

.
.