Waltti-kortin käyttö laajenee kesällä – ongelmien luvataan olevan mennyttä aikaa

Joukkoliikenteen Waltti-kortin käyttö laajenee Kainuussa. Korttia voi pian käyttää Kajaanin lisäksi myös Paltamossa, Ristijärvellä ja Sotkamossa.

Matkakortit ja -liput
Waltti mutkaton matkakortti
Waltti-matkakortti. Nina Keski-Korpela / Yle

Joukkoliikenteen Waltti-kortin käyttö on laajenemassa Kainuussa. Tulevana kesänä Waltti-korttia voisi käyttää Paltamossa, Ristijärvellä ja Sotkamossa.

– Kajaanin kaupungin alueella on oma korttinsa, mutta näille seuduille tulisi käyttöön seudullinen Waltti-kortti, joka korvaa seutulipun, kertoo Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen joukkoliikennevastaava Ari Hoppania.

Hoppanian mukaan seudullisen Waltti-kortin myötä siirrytään vyöhykkeelliseen lippuun, eli lipun taksat määräytyvät eri vyöhykkeiden mukaan.

Kunnat osaltaan muodostavat kantansa siihen, mikä heidän kuntansa alueella on kausilipun hinta, ja osallistumalla kustannuksiin hintaa säädellään.

Ari Hoppania

– Se on tietysti olennainen muutos. Tulemme valmistelemaan sitä yhteistyössä kuntien kanssa kevään aikana. Kunnat muodostavat oman kantansa siihen, mikä heidän kuntansa alueella on kausilipun hinta, ja osallistumalla kustannuksiin hintaa säädellään, kertoo Hoppania.

Edelliseen seutulippuun verrattuna uusi seutukortti on viranomaisvetoinen, jossa viranomaiset järjestävät kaikki aiheeseen liittyvät asiakaspalvelut. Aikaisempi seutulippu oli puolestaan liikenneharjoittajavetoinen ja Matkahuollon järjestelmiin perustuva, Hoppania sanoo.

Kajaanissa ei ongelmia

Kajaanissa Waltti-kortti on toiminut viime kesästä asti ja ongelmia sen käytössä ei tällä hetkellä ole.

– Vuodenvaihteessa oli ongelmia perusopetuksen maksamien korttien suhteen. Ne eivät toimineet heti kun koulut alkoivat, kertoo Kajaanin kaupungin henkilöliikenteen asiantuntija Tiina Rusanen.

Ongelmat on kuitenkin ratkaistu, eikä Waltti-kortin käytön laajenemisen odoteta aiheuttavan häiriöitä.