Koe uusi yle.fi

Oulu tarjoaa lapsille ilmaiset paikallisbussit hiihtolomaviikolla

Oulun joukkoliikennejaoston ratkaisu perustuu uuteen joukkoliikennelainsäädäntöön, jonka mukaan kaupunki on kilpailuttanut ja tilannut kaikki Oulun Seudun joukkoliikennepalvelut. Siten maksuttomuudesta voidaan päättää samanaikaisesti kaikilla bussilinjoilla.

Kotimaa
Linja-auto Torikadulla Oulun keskustassa
Anna Leppävuori / Yle

Oulun kaupunki tarjoaa 7-16 -vuotiaille lapsille maksuttomat bussimatkat Oulun seudun joukkoliikenteessä viikolla 10, kello 7 - 23 välisenä aikana.

Oulun kaupungin joukkoliikennepäällikkö Minna Soininen perustelee joukkoliikennejaoston ratkaisua kädenojennuksena lapsiperheille, joilla välttämättä ei ole mahdollisuutta lähteä hiihtolomamatkalle.

– Meiltä on paljon toivottu markkinointia ja jotain kivaa.

Meiltä on paljon toivottu markkinointia ja jotain kivaa.

Minna Soininen, joukkoliikennepäällikkö

– Nyt, jos ei ole tekemistä kymppiviikolla, niin sitä voi keksiä. Voi lähteä kaupungille kaverin luo, mummolaan, ostoksille, uimahallille, taidetapahtumiin, Soininen luettelee.

Totuttelua joukkoliikenteeseen

Joukkoliikennejaosto ei osaa arvioida etukäteen kampanjan vaikutusta bussimatkustukseen laajemmin. Kampanja on luonnollisesti hyvä tapa opettaa bussilla matkustamista.

Jatkossa myös muita kokeiluja voi olla luvassa, vihjaa Minna Soininen.

– Tässä jää se maksutapahtuma tekemättä. Se on se, mitä usein pelätään ja missä tarvittaisiin harjaantumista.

– Ehkä myöhemmin voisi toteuttaa erilaisia alennuskampanjoita, joissa pääsee sisälle myös maksamiseen ja korttien käyttöön, Soininen pohtii.