Ooppera moninkertaistaa tanssipaikan maksut – Tansseja kuitenkin myös tulevana kesänä

Oopperan puistossa sijaitsevassa Amfiteatterissa järjestetään kesäisin useita kaikille avoimia tanssitapahtumia. Nyt Kansallisooppera alkaa periä järjestäjiltä korotettua paikkavuokraa. Amfiteatterilla tanssitaan joka tapauksessa.

amfiteatterit
Ooppera
KansallisoopperaJyrki Lyytikkä / Yle

Ooppera alkaa periä puistossaan sijaitsevan Amfiteatterin käytöstä selvästi aiempaa suurempia maksuja. Paikalla järjestetään kesäisin esimerkiksi kaikille avoimia tanssitapahtumia, joiden vuokrat on aiemmin määritelty tapauskohtaisesti. Nyt niiden järjestäjiltä aletaan periä kaikille yhteistä listahintaa, joka on 300 euroa päivässä. Tämä tarkoittaa käytännössä jopa nelin–viisinkertaisia hintoja aiempaan verrattuna.

Oopperan viestintäjohtaja Liisa Riekki myöntää, että korotus on suuri. Hän kuitenkin huomauttaa, että hinta perustuu todellisiin kuluihin.

– Me tietysti toivomme, että tässä olisi monenlaista ja paljon aktiviteettia, mutta se ei voi tapahtua meille tappiollisesti. Eli on laskettu sellainen hinta, jossa tämän puistotilan ylläpitokustannukset ja sähkölaskut tulevat kuitatuksi. Tässä on kuitenkin aika paljon huoltotöitä, jotka selittävät sitä hintaa, hän sanoo.

– Kyllä minä voin kuvitella, että jos on joku harrastusseura, jolla on todella rahat tiukassa, niin pienikin korotus on merkittävä. Mutta tietysti me toivomme, että tämä 300 euroa olisi kuitenkin mahdollinen mahdollisimman monelle porukalle.

Amfiteatteria on käyttänyt viime vuosina säännöllisesti neljästä viiteen eri ryhmää. Niistä suurin osa aikoo jatkaa toimintaansa hinnan korotuksesta huolimatta. Esimerkiksi satoja tanssijoita keränneet viikottaiset Oopperasalsa- ja Lindy in the park -tapahtumat järjestetään todennäköisesti myös tulevana kesänä.