1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Ruokakauppaan lisää kilpailua – Lidl avaa uusia myymälöitä kaupunkikeskustoihin

Euroopan suurin kauppaketju Lidl lisää myymälöitä suurehkojen kaupunkien keskustoissa. Ketju avaa torstaina uuden myymälän Hämeenlinnaan.

Kuva: Kari Mustonen / Yle

Lidlillä on Suomessa keskustamyymälöitä esimerkiksi Helsingissä, Lahdessa ja Turussa – ja torstaista lähtien myös Hämeenlinnassa. Keskustojen kauppapaikat kiinnostavat, kertoo Lidlin myyntipäällikkö Mikko Laanniemi.

– Odotukset on, että tässä Hämeenlinnan myymälässä on paljon asiakkaita. Ollaan tosi tyytyväisiä, että päästiin keskustaan. Kilpailua varmasti on, mutta sehän on asiakkaan kannalta hyvä asia.

Euroopan suurin kauppaketju Lidl on toiminut Suomessa 13 vuotta. Myymälöiden määrä ylittää pian 150, työntekijöitä on yli 4 600. Ketjun ensimmäinen logistiikkakeskus avattiin Janakkalaan vuonna 2002 ja toinen Laukaaseen vuonna 2004. Eikä tässä vielä kaikki.

– Myymälöitä halutaan avata kymmeniä, seuraava Jyväskylään, tähän Hämeenlinnan lähialueelle kaksi myymälää, Kuopio, Joensuu, Turku. 2018 kesällä meillä aukeaa kolmas logistiikkakeskus Järvenpäähän, kertoo Laanniemi.

Laajemmat aukioloajat testissä

Lidl kokeilee Hämeenlinnassa jamuutamilla muillakin paikkakunnillaaiempia pitempiä aukioloaikoja nimenomaan viikonloppuisin, kertoo myyntipäällikkö Mikko Laanniemi.

Kauppakeskus Tavastilan Lidl-myymälä työllistää runsaat kolmekymmentä työntekijää. Kuva: Kari Mustonen / Yle

– Tämä Hämeenlinnan myymäläkin tulee olemaan uusilla aukioloajoilla. Lauantaina ollaan iltakuudesta iltayhdeksään eli kolme tuntia entistä kauemmin auki. Sunnuntaina avataan tuntia aiemmin eli kello 11 ja suljetaan tuntia myöhemmin iltaseitsemältä.

– Ensi kuun alussa on 16 myymälää mukana näillä aukioloajoilla, mitä nyt testataan. Arkisin ei koeta, että tarvitsisi olla pidempään auki, kertoo Laanniemi.

Kauppaketju odottaa markkinaosuutensa nousevan Suomessa pian yli kymmenen prosentin päivittäistavarakaupasta.

Päivitetty 18.2.2016 kello 9:07: Jutun kohta "Ensi kuun lopussa tulee 16 uutta myymälää mukaan näillä aukioloajoilla" muutettu muotoon "Ensi kuun alussa on 16 myymälää mukana näillä aukioloajoilla".