Räjähdys turkkilaisessa kulttuurikeskuksessa Ruotsissa – katso video

Botkyrkan kunnassa sijaitsevassa turkkilaisen kulttuuriyhdistyksen tiloissa tapahtui räjähdys keskiviikkoiltana. Poliisin mukaan kukaan ei ole loukkaantunut räjähdyksessä.

Ulkomaat
Turkkilaisen kulttuurikeskuksen lähelle kerääntyi ihmisiä räjähdyksen jälkeen.
Botkyrkassa ihmiset kerääntyivät katsomaan räjähdyksen jälkiä.

Turkkilaisen kulttuuriyhdistyksen tiloissa on tapahtunut räjähdys Ruotsissa. Räjähdys tapahtui puoli kymmeneltä keskiviikkoiltana Botkyrkan kunnassa Tukholman eteläpuolella.

– Kaikki ikkunat ovat pirstoutuneet, mutta kukaan ei ole loukkaantunut, kertoo Sven-Erik Olsson läänin poliisista ruotsalaismedioille.

Aftonbladet-lehden (siirryt toiseen palveluun) haastattelema silminnäkijä kertoo nähneensä henkilön heittäneen jotain rakennukseen ennen räjähdystä. Poliisi ei kommentoi väitettä. Toisen silminnäkijän mukaan kulttuuriyhdistyksen tiloja kivitettiin vain muutama päivä sitten.

Kulttuuriyhdistyksen edustalla sattui viikonloppuna ampumavälikohtaus, jossa yksi henkilö sai hengenvaarallisia vammoja. Ampumista edelsi kurdien mielenosoitus, joka kulki rakennuksen ohi.

Poliisi on eristänyt alueen ja paikalle on saapunut pommiryhmä.

Turkin pääkaupungissa Ankarassa tapahtui aiemmin keskiviikkona tuhoisa autopommi-isku, jossa kuoli 28 ihmistä ja 61 loukkaantui.

Lähteet: Reuters