Kemin Junkohallin ja keilahallin fuusio kaatui

Junkohalliyhtiön hallituksen puheenjohtaja Kimmo Arstion mukaan fuusiosta suunnitellut hyödyt voidaan saavuttaa, jos keilahalliyhtiö ostaa Junkohallin.

keilahallit
Kemin junkohalli
Risto Koskinen / Yle

Kemin Junkohallin ja keilahallin fuusio on kaatunut Junkohallin tappiolliseen tilinpäätökseen. Junkohalliyhtiön hallituksen puheenjohtaja Kimmo Arstio kertoo, että suurin syy viime kauden tappioon on hallin romahtamisesta aiheutuneet korjauskustannukset ja menetetyt tulot.

Halliyhtiö ehdottaa, että kaupungin omistama keilahalliyhtiö ostaisi Junkohallin, jolloin päästäisiin samaan lopputulokseen, joka olisi saavutettu fuusiolla. Jos kauppa toteutuu, niin hallin nykyiset omistajat jäävät vain toiminnan käyttäjiksi.

Junkohalli on käytännössä arvoton yhtiö, jolla on 800 000 euroa velkaa.

– Velasta hallin osuus on 500 000 ja kaupungilta saadun lainan osuus 200 000. Loppuosa koostuu hallin toimittajan perimistä koroista ja muun muassa hallin perustamisvaiheessa hankitusta keinonurmesta, Arstio kertoo.

Menossa oleva tilikausi on kuitenkin lievästi plussalla.

– Vasta viime kesänä alkanut uusi toimintakausi ja siitä tähän helmikuuhun eletty elämä on ollut normaalia aikaa. Tässä vaiheessa tilinpäätös osoittaa pientä plussaa eli niinsanotun normaalin toiminnan olemme pystyneet hoitamaan aivan asiallisesti. Rasitteena ovat romahduksen aiheuttamat kustannukset ja pääomakustannukset, Arstio sanoo.

Kemin kaupunginhallitus ja valtuusto käsittelevät asiaa maanantaina 22. helmikuuta.