1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ilmiöt

Nyhtökaura meni minuuteissa parempiin suihin

Himoittu nyhtökaura aiheutti yleisöryntäyksen uuden myymälän avajaisiin Turussa. Testiryhmämme arvioi uutuutta miedoin sanankääntein.

Ilmiöt
Nyhtökauraa pannulla.
Kelpaako yleisöryntäyksen aiheuttanut nyhtökaura myös lihan ystävälle? Yle Turku ottaa asiasta selvää.

Kevättalven kuumin peruna kasvisruoan ystävien keskuudessa on ollut kotimainen uutuus, nyhtökaura. Tuotteella voi helposti korvata lihan ja varmistaa riittävän proteiinin saannin vegaaniruokavaliollakin.

Sosiaalisessa mediassakin poristua hittituotetta on kuitenkin ollut hankala saada, ainakaan pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Turun keskustassa torstaina avautunut uusi market oli onnistunut pienen erän himoittua tavaraa hankkimaan. Sadan rasian satsia jonotettiin hyvissä ajoin, ja tavara loppui muutamassa minuutissa.

Maustamalla enemmän ytyä

Harva oli vielä päässyt maistamaan nyhtökauraa, mutta julkisuudessa olleen ennakkopöhinän perusteella odotukset olivat korkealla.

Ehkä paistettu kaurapuuro maistuisi juuri tältä.

Kalle Mäkelä

– Luotan, että paketin saa rauhallisesti ilman kyynärpäätaktiikkaakin! En ole maistanut vielä, mutta luulen että kannattaa maustaa kunnolla, kuten kasvisruoka yleensäkin. Chilistä varmaan aloittaisin, arveli jonossa ollut nuori nainen.

– Tekisin varmasti jotain tortilloja tai quesadilloja, korvaisin jauhelihan tai kanan nyhtökauralla. Helsingissä tätä on ollut jo pari-kolme kertaa näytillä, mutta tänne tulee vasta nyt, niin olen kyllä odottanut. Illalla täytyy kokeilla, totesi vegaaniksi ilmoittautuva nuorimies.

Käy korvikkeeksi kanalle

Sanoisin, että tämä on tosi mureaa kanaa.

Vesa-Matti Ruuska

Yle Turun toimittajat Vesa-Matti Ruuska ja Kalle Mäkelä onnistuivat saamaan oman paketin, ja arvioivat avotulella paistettua nyhtökauraa tuoreeltaan.

Herrojen eväs oli maustettu mm. limellä, inkiväärillä ja seesaminsiemenillä.

– Rapeata… Ehkä paistettu kaurapuuro maistuisi juuri tältä. Ei tämä pahaa kyllä ole… Ihan lihasta menee, mutusteli Mäkelä.

– Jos sokkotestissä lyötäisiin lautasellinen eteen, sanoisin, että tämä on tosi mureaa kanaa, rouskutteli Ruuska.