1. yle.fi
  2. Uutiset

Venäläisautot katosivat – tulot pysäköintivirhemaksuista romahtivat Imatralla

Imatran kaupungin tulot pysäköintivirhemaksuista ovat tulleet roimasti alas. Syynä on venäläisautoilijoiden väheneminen kaupungissa.

liikenne
Sakkolappu.
YLE Etelä-Karjala

Itärajan kaupungissa Imatralla totuttiin viime vuosina siihen, että vänäläisautoilijoita on kaupungissa jatkuvasti. Parhaimpina vuosina Imatran rajanylityspaikalla oli reilusti yli 10 000 rajanylitystä päivässä.

Imatra on ollut houkutteleva ostospaikka venäläisturisteille, sillä kaupungin keskusta sijaitsee vain noin neljän kilometrin päässä Venäjän rajasta. Venäjältä Imatralle tulee myös hyväkuntoinen tie.

Pysäköintivirhemaksuista liki 45 000 euron lovi

Vuonna 2014 Imatran kaupunki sai tuloja pysäköintivirhemaksuista 94 200 euroa. Viime vuonna summa oli siitä enää noin puolet, 50 052 euroa.

– Kyllä tuo pudotus pysäköintivirhemaksutuotoissa selittyy pitkälti itänaapureiden ajoneuvojen merkittävällä vähenemisellä, kertoo Imatran kaupungin pysäköinninvalvonnasta vastaava vs. hallintojohtaja Kaisa Heino.

Kun ruplan kurssi romahti, alkoi venäläisten ostosmatkailu hiipua.

– Pudotusta pysäköintivirhemaksuihin tuli 2014 syksystä alkaen eli samaan aikaan kun ruplan kurssi huononi, laskee kaupungininsinööri Lassi Nurmi.

Imatralla ei ole lainkaan maksullisia pysäköintipaikkoja. Pysäköintivirhemaksut ovat tulleet väärin pysäköinnistä ja esimerkiksi siitä, että pysäköintiaika on ylittynyt siellä missä parkkikiekkoa tulee käyttää.

Lue seuraavaksi