Hyppää sisältöön

Luontokuvaajan täysosuma: Ilves köllötteli nenän edessä – video

Kimmo Mäkiranta ja ilves kohtasivat toissa iltana Nurmijärven Lepsämän kylässä.

Uutisvideot: Ilves tallusteli Nurmijärveläisellä pellolla
Uutisvideot: Ilves tallusteli Nurmijärveläisellä pellolla

Nurmijärven Lepsämän kylässä asuva Kimmo Mäkiranta sai kokea toissa päivänä lenkillä harvinaislaatuisemman kohtaamisen.

– Olin päivittäisellä iltalenkillä vaimon ja koirien kanssa, kun sadan metrin päässä meistä ilves käveli tien yli, kertoo Kimmo Mäkiranta.

Neljä vuotta luontokuvausta harrastanut Mäkiranta on sen verran innokas kuvaaja, että kamera kulkee mukana aina. Nyt kameran mukana pitämisestä oli todella hyötyä.

Ilves jäi makaamaan noin kymmenen metrin päähän. Kuva: Kimmo Mäkiranta

– Ilvesnaaras jäi makaamaan meistä noin 10–15 metrin päähän. Se huomasi meidät, mutta ei lähtenyt pakoon, vaan jäi paikoilleen. Siinä sitten otin kuvia ja juttelin ääneeen, mutta ilves ei lähtenyt pakoon. Hetken päästä selvisi, että olimme vahingossa päässeet emon ja pennun väliin, sanoo vieläkin tilanteesta yllättynyt Mäkiranta.

Mäkirannan mukaan emo halusi kiinnittää huomion itseensä, jotta pentua ei huomattaisi.

– Emo murisi matalla äänellä pennulle ja pentu vastasi emolleen kimeällä koiran haukuntaa muistuttavalla äänellä, kertaa Mäkiranta tapahtumaa.

Kimmo Mäkiranta sai tallenttua noin kymmenen metrin päässä olevan ilveksen kameran muistikortille. Kuva: Kimmo Mäkiranta

Toissapäiväinen kohtaaminen ei ollut Mäkirannalle ensimmäinen kissapedon kanssa.

 – Kolme vuotta sitten vuonna 2012 kohtasin ilveksen kanssa ensimmäisen kerran. Toinen kohtaaminen oli viime keväänä, kun kohtasimme ilveksen kanssa silmätysten, muistelee Kimmo Mäkiranta.

.
.