Lapsen into on tärkeintä lasketteluharrastuksessa

Aikuisten kannattaa luottaa lapsen omiin taitoihin, kertoo Hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Harri Lindfors.

Kotimaa
Lapsia harjoittelemassa laskettelemista.
Missä iässä lapsi on valmis aloittamaan laskettelun ja mitä olisi hyvä opettaa ennen kuin hänet päästää rinteeseen? Vinkkejä antamassa hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Harri Lindfors.

Laskettelu on koko perheen yhteinen harrastus, jossa mennään iloisella mielellä, neuvoo Hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Harri Lindfors lasketteluharrastusta aloittelevien lasten vanhempia Ylen aamu-tv.n haastattelussa.

Lindforsin mielestä selkeää ikärajaa rinteeseen tulolle ei ole, vaan tärkeintä on lapsen oma into.

- Kun lapsesta itsestä tuntuu siltä, että nyt mä haluan mennä mäkeen, niin sitten antaa mahdollisuuden. Nuorimmat ovat kaksivuotiaita.

Säännöt haltuun

Muutamia rinnesääntöjä kannattaa lapsen kanssa kerrata. Lindforsin mukaan esimerkiksi hissin käytöstä kannattaa keskustella ja siitä, miten rinteestä tullaan alas.

- Kypärä on aivan ehdoton asia ja se, että on oikean mittaiset varusteet. Liian isoja ei kannata hankkia, sillä se tappaa innon, neuvoo Lindfors.

Hiihtokoulu on hyvä alku harrastukselle ja se, että lapsi saa itse kokeilla. Liikaa ei kannata kontrolloida lapsen laskua, muistuttaa Lindfors. Pujottelukeppi on hyvä keino auttaa rinteessä, mutta lapsen omiin taitoihin kannattaa luottaa.

-Kannattaa lähteä liikkeelle helposta rinteestä ja edetä rauhassa. Silloin ei tarvitse jarruttaa lapsen omaa intoa ja halua.