Koulun liikuntasalin väliverho tipahti – vanhojen koulujen verhot tutkitaan

Espoossa Kilon alakoulun salin väliverho valahti kesken neljäsluokkalaisten liikuntatunnin. Nyt tutkitaan kaikkien iäkkäämpien espoolaisten koulujen salien väliverhot.

Kotimaa
Voimistelusalin pudonnut väliverho
Kilon alakoulun jumppasalin väliverho valahti kesken koulupäivän.Ari Tuhkanen/Yle

Espoon Kilon alakoululla putosi tiistaina liikuntasalin väliverho. Moottorikäyttöinen verho valahti pariin metriin, taipuen reunoilta lattiatasoon. Yli 30 vuotta vanhan verhon kaksi nostonauhaa kuudesta oli pettänyt.

Arviolta jopa satojen kilojen painoinen verho putosi neljäsluokkalaisten liikuntatunnin aikana, lähimmän oppilaan ollessa vain parin metrin päässä.

Jumppasalin jakava, yli kymmenen metriä leveä verho on painavaa muovia, joten kyseessä oli vakava läheltä piti -tilanne. Kukaan ei loukkaantunut välikohtauksessa.

– Verhon pitää kestää pallopelit ja horjahdukset, joten se on painava. En ollut paikalla, mutta opettajan ilmeestä oli pääteltävissä säikähdys, kommentoi koulun rehtori Ilpo Jokinen.

Espoo tutkii kaikkien iäkkäiden koulujen verhot

Espoo aikoo tapauksen johdosta tutkia kaikkien iäkkäämpien koulujen liikuntasalien verhot.

– Kevään aikana kiinteistöhoidon on mahdollista käydä tarkistamassa väliverhot, Espoon tilapalvelut-liikelaitoksen toimitusjohtaja Maija Lehtinen kommentoi.

Lehtisen sanoo tapauksen olevan harvinainen, sillä verhoja ja niiden toimintaa seurataan jatkuvasti käytön yhdeydessä. Myös kiinteistönhoito tarkkailee Lehtisen mukaan verhojen kuntoa. Mitään varsinaisia tarkastuskierroksia ei kuitenkaan ole ollut.

– Vielä ei tiedetä, mistä vika johtuu. Ensi viikolla tulee korjaaja paikalle ja selvitämme asiaa. En usko, että johtuu vääränlaisesta käytöstä.

Liikuntasali on käyttökiellossa siihen asti, kunnes korjaajat käyvät paikalla.